Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
33 komentara

Obitelj je po dijete u osječku bolnicu došla s teletom u autu

Šareni, smeđe-bijeli telić star samo nekoliko tjedana, povremeno je tiho mukao. Muškarac nije bio niti malo smeten, čak ni nakon što je primijetio da prolaznici u čudu gledaju “putnika” u njegovu autu

Foto: Snimio čitatelj
33 komentara

Vozač je VW Sharanom belomanastirskih registracija stigao ispred ulaza u Hitni prijam osječkoga Kliničkog centra i privremeno parkirao auto. Iz njega je izašla trudnica, koja je brzim hodom otišla u bolnicu, a u automobilu su ostali muškarac, njihovo nekoliko godina staro dijete, koje je sjedilo na suvozačevu mjestu, i u stražnjem dijelu automobila - tele!

Foto: Snimio čitatelj

- Kad sam vidjela što je u autu, prvo nisam vjerovala, pa sam i ja ‘blejala kao tele’ dok nisam shvatila da je to doista tele. Životinja se okretala malo na jednu stranu, malo na drugu. Dječak ga je pokušao maziti po glavi. Igrao se. Stvarno se ne sjećam kad sam se zadnji puta toliko nasmijala. No kako se taj čovjek usudio voziti životinju u autu, pa još i djecu naprijed, gdje ne smiju sjediti - kazala je čitateljica koja je svjedočila događaju. Šareni, smeđe-bijeli telić star samo nekoliko tjedana, povremeno je tiho mukao. Muškarac nije bio niti malo smeten, čak ni nakon što je primijetio da prolaznici u čudu gledaju “putnika” u njegovu autu. Dva puta je izašao iz vozila i zapalio cigaretu.

Foto: Snimio čitatelj

Nakon dvadesetak minuta iz bolnice je izlašla trudna žena. U rukama je nosila malo dijete, koje je, kako smo neslužbeno doznali, ležalo u bolnici. Liječnici su ga izliječili i otpustili. Mama i dijete sjeli su na prednje sjedalo u auto i otišli. Da je vozača zaustavila policija, ne bi platio nikakvu kaznu zato što vozi tele u autu, jer u Zakonu o prometu na cestama nema odredbe za prijevoz životinja. To što vozi tele isto je kao da vozi psa. No prekršaj je ako teret auta, sa životinjom koju prevozi, prelazi dopuštenu masu. U konkretnom slučaju, vozač bi vjerojatno platio kaznu jer je vozio djecu na prednjem sjedalu, bez dječje sjedalice. 

Starije dijete milovalo je životinju

Predivno Iako je cijela situacija u najmanju ruku nesvakidašnja, čitateljicu je dirnulo što je starije dijete s ljubavlju i pažnjom milovalo tele i igralo se s njim. Životinja uopće nije bila preplašena.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message