Viral

Komentari 1

Offroad u Golfu po planinama Crne Gore: 'Lako je biti offroad s pogonom na sva četiri kotača'

Offroad u Golfu po planinama Crne Gore: 'Lako je biti offroad s pogonom na sva četiri kotača'

Petorica muškaraca iz Plava u Crnoj Gori pronašli su nesvakidašnji hobi: voze offroad u tvorničkim Golf trojkama po brdima i planinama koje okružuju njihov grad.

Mirza Osmančević, Alija Redžepagić, Elvis Toma Jasavić, Redzo Reković i Ferid Šare iz tima 'Rođeni da patimo' ozbiljno su shvatili ime svog tima jer su iz 'čiste ludorije i zadovoljstva' došli na ideju da se po obližnjoj planini Prokletije voze u tvorničkim Golf trojkama. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Prokletije su planinski masiv na istoku Crne Gore, sjeveru Albanije i zapadu Kosova gdje se između ostalog nalazi i najviši vrh Dinarida na 2694 metara nadmorske visine. 

Kako kaže Mirza, dok svi voze offroad džipove s pogonom na sva četiri kotača ili motore, oni su odlučili pokazati da se to može i s tvorničkim Golf trojkama na kojima ništa nije prepravljeno. 

- Lako je biti offroad s pogonom na sva četiri kotača, mi smo odlučili pokazati da možemo izvesti offroad vožnje i otići do maksimalne granice tvorničkog Golfa samo s prednjim pogonom - poručio je Mirza. 

Iako ih sugrađani smatraju 'luđacima koji svjesno idu u smrt', Mirza napominje kako obraćaju veoma visoku pozornost na sigurnost.

- Svi smo dugogodišnji vozači, a nas dvojica imamo i dozvole za upravljanje teškim kategorijama vozila i strojeva tako da i radimo u toj struci. Također vozimo isključivo van grada i biramo terene gdje nikad nije prošao nijedan čovjek pješice, a kamoli nekakvo vozilo - naglasio je Mirza. 

Uz to, navode i kako im se dosta mladih želi pridružiti u njihovim vožnjama, ali da oni to ne dopuštaju jer ne žele da se dogodi nekakva nesreća radi neiskustva tih mladih vozača.

Budući da voze isključivo iz vlastitog zadovoljstva, članovi tima se vrlo često upute u planine - voze offroad svaki drugi dan, a voze čak i noću.