Obavijesti

Viral

Komentari 26

Oglas za stan izazvao bijes na internetu: Kupaona s krevetom za 'samo' 3500 kuna mjesečno

Oglas za stan izazvao bijes na internetu: Kupaona s krevetom za 'samo' 3500 kuna mjesečno
5

Sama stanarina je 550 dolara odnosno oko 3500 kuna. Vancouver je već neko vrijeme jedan od najskupljih gradova u svijetu, a tržište stanova je sedmo najskuplje...

Oglas za "novouređeni mikro studio" u Vancouveru, u Kanadi izazvao je bijes korisnika na Internetu, prenosi Oddity Central. Mikro studio je zapravo mala kupaonica u koju su ugurali krevet.

Najmodavac je ovaj apartman opisao "idealnim" za jednu osobu koja želi živjeti u centru Vancouvera, ne želi previše plaćati i "ne treba puno prostora". U "stanu" veličine 15 metara kvadratnih krevet je samo nekoliko koraka udaljen od wc školjke što smanjuje impresivnost novog porculanskog poda, velikog prozora i granitne ploče.

Sama stanarina je 550 američkih dolara odnosno oko 3 500 kuna. Vancouver je već neko vrijeme jedan od najskupljih gradova u svijetu, a tržište stanova je sedmo najskuplje, ali ovaj slučaj je malo preekstreman.

U oglasu je pisalo da se stan iznajmljuje na barem tri mjeseca te je navedeno kako nema kuhinje, a kućni ljubimci nisu dozvoljeni. Objavljen je na Craigslistu ranije ovog mjeseca te ga je vlasnik obrisao nakon nekoliko dana, ali ne prije nego što je blog Vancouver is Awesome pronašao i ismijao.

Grad Vancouver jasno propisuje da veličina prostora koji se iznajmljuje mora biti barem 23 metra kvadratnih kako bi se mogao nazvati "mikro", a kupaona mora biti "fizički odvojena od ostatka jedinice s pregradama i vratima kako bi se osigurala privatnost i izolirali buka i mirisi".

Oglas korisnici smatraju smiješnim, ali je isto tako odraz tržišta nekretninama u jednom od najskupljih svjetskih gradova.