Obavijesti

Viral

Komentari 22

Opet je vidjeli: Hoće li riješiti misterij Loch Ness čudovišta?

Opet je vidjeli: Hoće li riješiti misterij Loch Ness čudovišta?
1

Već deveti put ove godine Nessie je viđena i to preko web kamere. Misterij i dalje ostaje neistražen, no ne zadugo. Grupa istraživača uskoro će krenuti s testiranjima DNK

VIDEO

Popularno čudovište iz Loch Nessa ili iz milja Nessie, viđena je već deveti put ove godine i to čak iz Amerike. Diana Turner iz Michigana gledala je jezero preko web kamere u svom domu kada je primijetila čudno kretanje vode.

- Pojava je trajala svega par minuta, a osim broda u daljini, nije vidjela nikakvo drugo prijevozno sredstvo - rekao je Gary Campbell, zaštitar Službenog registra o pojavi čudovišta Loch Ness. U ovom registru nalaze se samo pojave koje nisu mogle biti objašnjene nikakvim drugim čimbenicima, a u ovom stoljeću takvih je najviše.

Najviše viđenja Nessie bilo je 1996. godine i to čak 17, a prije toga u 1930-ima i 1960-ima kada ih je bilo oko 20-ak. Za najpopularnije čudovište u Europi se zadnjih par godina mislilo da je mrtvo, ali su fanovi odahnuli čim se pojavilo novo viđenje prošle godine u kolovozu.

PA/PIXSELL

Otprilike 200.000 puta godišnje ljudi na Googleu pretraže pojam Loch Ness, a čak 120.000 puta traže smještaj blizu jezera zbog čega profit ove regije zarađuje oko 30 milijuna funti godišnje.

No, čini se kako će misterij koji datira još od srednjeg vijeka, točnije 7. stoljeća, napokon biti riješen. Znanstvenici planiraju testirati DNK jezera i potražiti neuobičajene molekule koje bi potvrdile postoji li Nessie ili ne.

Uz Bigfoota i Jetija, Nessie je jedna od najvećih misterija kriptozoologije (neslužbeni dio zoologije koji se bavi istraživanjem i traganjem za novim životinjama), a mnogi znanstvenici je objašnjavaju kao varku ili krivu identifikaciju neke druge životinje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!

Najveći pseći događaj na svijetu u ovoj godini i službeno je otvoren na Zagrebačkom velesajmu. Među više od 25.000 pasa nalaze se i neke ekstremno rijetke pasmine koje su prvi put izašle iz granica svoje zemlje
Tko su Izgubljene ploče i kako je nastao viralni AI hit 'Pustite me  da spavam': 'Stiže još hitova!'
SVI IH PJEVUŠE

Tko su Izgubljene ploče i kako je nastao viralni AI hit 'Pustite me da spavam': 'Stiže još hitova!'

Iako zvuči kako neki zaboravljeni detalj ex-yu rocka, pjesma Pustite me da spavam nastala je uz pomoć umjetne inteligencije, kao i ostale skladbe na stranici Izgubljene ploče. Dvojac iz Istre otkriva kako su došli na ideju