Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
22 komentara

Opet je vidjeli: Hoće li riješiti misterij Loch Ness čudovišta?

Već deveti put ove godine Nessie je viđena i to preko web kamere. Misterij i dalje ostaje neistražen, no ne zadugo. Grupa istraživača uskoro će krenuti s testiranjima DNK

Foto: screenshot/Youtube
22 komentara

Popularno čudovište iz Loch Nessa ili iz milja Nessie, viđena je već deveti put ove godine i to čak iz Amerike. Diana Turner iz Michigana gledala je jezero preko web kamere u svom domu kada je primijetila čudno kretanje vode.

- Pojava je trajala svega par minuta, a osim broda u daljini, nije vidjela nikakvo drugo prijevozno sredstvo - rekao je Gary Campbell, zaštitar Službenog registra o pojavi čudovišta Loch Ness. U ovom registru nalaze se samo pojave koje nisu mogle biti objašnjene nikakvim drugim čimbenicima, a u ovom stoljeću takvih je najviše.

Najviše viđenja Nessie bilo je 1996. godine i to čak 17, a prije toga u 1930-ima i 1960-ima kada ih je bilo oko 20-ak. Za najpopularnije čudovište u Europi se zadnjih par godina mislilo da je mrtvo, ali su fanovi odahnuli čim se pojavilo novo viđenje prošle godine u kolovozu.

PA/PIXSELL | Autor: PA/PIXSELL, Reuters/PIXSELL Foto: PA/PIXSELL, Reuters/PIXSELL

Otprilike 200.000 puta godišnje ljudi na Googleu pretraže pojam Loch Ness, a čak 120.000 puta traže smještaj blizu jezera zbog čega profit ove regije zarađuje oko 30 milijuna funti godišnje.

No, čini se kako će misterij koji datira još od srednjeg vijeka, točnije 7. stoljeća, napokon biti riješen. Znanstvenici planiraju testirati DNK jezera i potražiti neuobičajene molekule koje bi potvrdile postoji li Nessie ili ne.

Uz Bigfoota i Jetija, Nessie je jedna od najvećih misterija kriptozoologije (neslužbeni dio zoologije koji se bavi istraživanjem i traganjem za novim životinjama), a mnogi znanstvenici je objašnjavaju kao varku ili krivu identifikaciju neke druge životinje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message