Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Ovo je lice čovjeka koji je umro prije 600 godina, komu li sliči?

Stručnjaci su za rekonstrukciju lica su koristili tehnologiju 'Skeleton (SK) 125', a za čovjeka kojeg su 'dobili' vjeruju da je imao preko 46 godina i da je bio visok između 157 i 164 centimetara

Foto: AOC Archaeology Group
3 komentara

Znanstvenici su rekonstruirali lice srednjovjekovnog čovjeka koji je živio prije 600 godina, a to su učinili na jednom od posmrtnih ostataka kostura nakon iskopavanja u škotskoj umjetničkoj galeriji Aberdeen Art Gallery, piše Independent.

Stručnjaci iz Arheološke grupe AOC za rekonstrukciju lica su koristili tehnologiju 'Skeleton (SK) 125', a za čovjeka kojeg su 'dobili' vjeruju da je imao preko 46 godina i da je bio visok između 157 i 164 centimetara. Navodno je patio od intenzivne bolesti zubiju i zglobova.

- SK 125 pružio nam je prvi fascinantan pogled na ljude koji su pokopani na nalazištu Umjetničke galerije Aberdeen prije više od 600 godina. Tekući radovi nakon iskapanja detaljno proučavaju ostatke i pružit će nam zadivljujuće podatke o ljudima koji su ovdje sahranjeni, uključujući njihovu starost, spol, zdravlje i način života - izjavila je Dr. Paula Milburn.

Preuređivanje umjetničke galerije Aberdeen u Schoolhillu privremeno je obustavljeno zbog arheoloških istraživanja, a započelo je 2015. godine. Nakon četiri godine čekanja, u subotu se ponovno otvara.

Britancima srednjovjekovni čovjek sliči na Johnsonovog savjetnika

Britanci su na društvenim mrežama odmah komentirali da srednjovjekovni čovjek nevjerojatno liči na glavnog savjetnika britanskog premijera Borisa Johnsona - Dominica Cummingsa.

Na kog vama sliči? Možda vašeg prvog susjeda?

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message