Viral

Komentari 1

Podivljali medicinski tehničar: U Srbiji tukao pacijente i urlao o demonima i vilama žutih očiju

Podivljali medicinski tehničar: U Srbiji tukao pacijente i urlao o demonima i vilama žutih očiju

Policija je sinoć u Srbiji uhitila medicinskog tehničara hitne službe, koji je fizički napadao pacijente i kolegu s kojim je bio u smjeni. Bez razloga počeo udarati pacijente

Policija je u Bogatiću, gradu na sjeverozapadu Srbije, uhitila D.R. (45), medicinskog  tehničara hitne službe, koji je fizički napadao pacijente i kolegicu s kojom je bio u smjeni. 

Nekoliko ljudi koji su čekali pregled u domu zdravlja navode da je medicinski tehničar, odjednom i bez razloga nasrnuo na pacijenticu, a onda još udarao njenog supruga koji ju je pokušao zaštititi.

- Bio je bijesan, urlao je kako mu je dosta svega, spominjao neke vile i demone sa žutim očima i u žutim majicama, prizivao nekog da dođe. Bilo je strašno, preplašila sam se - ispričala je pacijentica koja je bila u Domu zdravlja radi hitnog pregleda, prenosi Mundo.

Medicinska sestra I.S. je istrčala iz ordinacije s namjerom da smiri pomahnitalog kolegu, ali je i ona dobila batine. Prema navodima svjedoka, nju je udarao, a u jednom trenutku i gurnuo svom snagom tako da je udarila glavom u vrata i pala na pod.

Vrištao je cijelo vrijeme, pa i kad je napao još jednog čovjeka koji se zatekao na parkiralištu bolnice.

Medicinskog tehničara je policija odvela u stanicu, nakon čega je hospitaliziran na psihijatrijskom odjelu.