Viral

Komentari 5

Popularna stranica objavila je kartu koja 'dijeli' Europu: Gdje se trubi, a gdje ne na svadbama

Popularna stranica objavila je kartu koja 'dijeli' Europu: Gdje se trubi, a gdje ne na svadbama

Na njoj je Europa u principu podijeljena na pola. Države u kojima nećete vikendom čuti trube prilikom odlaska svatova na svadbu su tako: Portugal, Španjolska, Andora, Francuska, Belgija, Nizozemska...

Na Instagram profilu Lover of Geography svakodnevno se mogu naći nove karte koje dijele Europu, Sj. Ameriku, Aziju ili pak cijeli svijet po određenim kriterijima. Mapa koja je objavljena nedavno, nazvana "Države u kojima uzvanici u automobilima trube prilikom dolaska na svadbu", izazvala je lavinu komentara.

Na njoj je Europa u principu podijeljena na pola. Države u kojima nećete vikendom čuti trube prilikom odlaska svatova na svadbu su tako: Portugal, Španjolska, Andora, Francuska, Belgija, Nizozemska, Luksemburg, Italija, Velika Britanija, Irska, Island, Norveška, Švedska, Danska, Finska, Njemačka...  A 'trube' su pak sastavni dio svadbene tradicije u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Grčkoj, Turskoj...

- Tipično za Balkance. Vidio sam i kako pucaju u nebo - napisao je jedan Amerikanac na društvenim mrežama, koji je uz to dodao kako smatra da je riječ o 'primitivnom događaju'.

Drugi pak u tome ne vide ništa sporno.

- U mojem Omanu se također uvijek trubi. Nije vjenčanje ako se ne proizvodi buka - napisao je jedan korisnik na Instagramu. 

Treći navode kako ova 'tradicija' postoji i u manjim mjestima država u kojima, po ovoj mapi, to i nije tako uobičajeno.

- U Njemačkoj nije toliko neobično. Imamo puno imigranata koji su tu došli sa svojom tradicijom i nastavljaju s tim običajima. Meni to jako smeta i ne shvaćam poantu - napisao je jedan ogorčeni Nijemac.

Nekoliko korisnika navelo je i da trube znaju raditi i u Portugalu, Češkoj, Italiji i Mađarskoj, dok je Skandinavcima običaj potpuno nepoznat i bizaran.