Pivari iz Australije intenzivno rade na pivu Vostok 4 Pines Stout, koje ima pojačan okus jer nakon nekoliko dana u bestežinskom stanju nestaje osjet okusa
Proizveli pivo za astronaute, ali će ga morati još malo popraviti
Australski pivari Jaron Mitchell i Jason Held proizveli su pivo za svemir, piše Daily Mail. Pivo Vostok 4 Pines Stout pojačanog je okusa kako bi astronauti i svemirski turisti kojih se očekuje sve više u bestežinskom stanju mogli osjetiti okus. Naime, astronautima u svemiru natekne jezik te izgube osjet okusa. Svoje pivo su točili u posebne boce s komorama koje bi omogućile pivu da u bestežinskom stanju zaista teče u usta žednih pivopija. Čast da ga isprobaju prvi imali su stručnjaci organizacije Astronauts4Hire no pokazalo se kako pivo nije teklo onako kako su Mitchell i Held zamislili.
Osim pakiranja, morat će poraditi i na smanjenoj količini ugljikovog dioksida jer bi se u svemiru ugljikov dioksid i tekućina u pivu odvojili pa bi podrigivanje moglo biti neugodno.
- Mogli bi napraviti pivo bez mjehurića, ali onda bi dobili alkoholni čaj. Ne želimo to napraviti astronautima - rekao je Held.