Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
6 komentara

Solowheel pomakom tijela juri 20 km/h, a spakira se u torbu

Kretanje Solowheelom vrlo je lako, tvrde iz američke firme. Tako su rekli i bivšem američkom predsjedniku Georgeu Bushu prije nego što je pao sa Segwaya...

YouTube
Video: YouTube
6 komentara

Izumitelj Shane Chen (54) prezentirao je najmanji samobalansirajući transporter Solowheel. Nalik je Segwayu, ali s jednim kotačem. Pokreče ga električni motor od 1000 vati koji postiže brzinu od 20 kilometara na sat. 

Upravljanje je lako. Potrebno je stati na sklopivu platformu sa svake strane kotača i nagnuti se naprijed. Staje se pomakom tijela unazad. Skretanje desno i lijevo postiže se, također, pomakom tijela u određenu stranu, piše Daily Mail. Što je veći pomak unaprijed, Solowheel ide brže. 

Serija žiroskopskih senzora omogućava održavanje ravnoteže. Litij-ionska baterija se puni 45 minuta, a s njom se može voziti dva sata. Može podnijeti uspon od 15 posto. Laganom vožnjom ili nizbrdicom, baterija se čak lagano puni. 

- Solowheel je najmanji i najfunkcionalniji transporter ikada napravljen - rekao je glasnogovornik američke firme iz Washingtona. Najveća prednost Solowheela je što se platforme podignu i može se odnijeti na posao ili trgovinu za razliku od golemog Segwaya. Teži samo devet kilograma. Cijena će mu biti oko 8500 kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message