Obavijesti

Viral

Komentari 39

Top 5 kriminalaca uhvaćenih u totalno bizarnim okolnostima

Top 5 kriminalaca uhvaćenih u totalno bizarnim okolnostima
1

Većina kriminalaca prije ili kasnije završi iza rešetaka zatvorske ćelije, no neki tamo završe tek nakon zaista suludih raspleta događaja. Ovo su neki od njih...

VIDEO

5. Opasnog ubojicu odala je - koza

U veljači prošle godine vojnika u bijegu s povećom poviješću zlostavljanja životinja zaustavila je upravo - životinja. Naime, Joseph Kimsey iz Colorada bio je u bijegu nakon što je ubio bivšu djevojku. Nestao je na području El Paso okruga pa je policija izdala naputak stanovnicima da ostaju u kućama i sve zaključavaju. 

Screenshot

Među njima je bila i obitelj Browning koja je jedno predvečerje primijetila da se njihova koza ne miče od jednog grma. Taman kada je sve zaključao, Dwight Kimsey je odlučio provjeriti sumnjivi grm iz kojeg je upravo tada istrčao Kimsey, shvativši da je otkriven. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pobjegao je susjedima, a oni su krvoločnog bjegunca na neku 'foru' uspjeli nagovoriti da se - preda. 

4. Predao se nakon 39 godina da bi dobio - zdravstveno

Nakon četiri desetljeća bježanja od zakona, Ronnie Dickinson je u travnju 2015. godine ušetao u policijsku stanicu i objasnio im tko je i što je. Policajci su zavirili u arhivu i nisu našli nikog pod tim imenom, sve dok nije ispalo da je pravo ime bjegunca Clarence David Moore

Huffington Post

On je prije 39 godina počinio nekoliko zločina nakon čega je pobjegao iz zatvora. Pa zašto se onda nakon toliko vremena odlučio predati? Do 66. godine je proživio je srčani udar, bio je dijabetičar i općenito čovjek narušena zdravlja. Prijavio se kako bi ga 'strpali' u zatvor i kako bi imao pravo na zdravstveno osiguranje. 

Sud ga je, na njegovo oduševljenje, vratio u zatvor kako bi odslužio ostatak kazne. 

3. Nakon 20 godina bijega: Uhvatili ga jer mu je dosadilo bježati

Chris Gay bio je prekaljeni bjegunac u trenutku kada ga je na autocesti 2007. godine uhvatila policija. Nije pružao otpor i odmah im je priznao kako mu je već dosadilo bježati. A bježao je, vjerovali ili ne, punih 20 godina. U tome je bio toliko vješt da su ga prozvali 'Malim Houdinijem', a u vrtlogu kriminala našao se još kao tinejdžer. 

Imgur

Rođen je u siromašnoj južnjačkoj obitelji u SAD-u koja mu nije mogla priuštiti mnogo toga. Gay i njegov brat počeli su s krađom slatkiša u lokalnim trgovinama, a brzo se prebacili na bicikle, a kasnije i automobile. 

Kroz svih 20 godina bijega Gay je nastavio s kriminalnim aktivnostima i svaki je put vrlo spretno izbjegao policiju, a slobode ga je stajala prostitutka koju je pitao za smjer i koja je bila u dosluhu s policijom. U zatvoru je izdržao dvije godine i 2009. je opet pobjegao. Policija ga je tada uhvatila nakon samo nekoliko sati. 

2. Ubio četvero, uhvatili ga nakon što je naručio pizzu

Najnoviji slučaj na ovoj listi svoj je epilog dobio prije nekoliko tjedana. Ethan Couch 2013. je godine ubio četvero ljudi automobilom, a vozio je pijan. No, uspio se izvući. Naime, njegovi su odvjetnici na sudu rekli kako su roditelji toliko razmazili Ethana s novcem da on nikada nije uspio uvidjeti razliku između dobra i zla. 

Pušten je uz uvjetnu kaznu što je značilo da više ne smije piti. No, nedavno se na internetu pojavila snimka s fešte na kojoj je Ethan bio u alkoholiziranom stanju što je alarmiralo policiju. Umjesto da se suoči s vlastitim postupcima, Ethan je krenuo u bijeg zajedno sa svojom majkom. 

Reuters

Završili su u jednom turističkom odmaralištu u Meksiku, a onda je Ethan ogladnio. Policija je dobila dojavu da su Ethan i njegova majka naručili pizzu u lokalnoj pizzeriji. Oboje su uhićeni. Ethanova majka odmah je izručena SAD-u gdje joj prijeti između dvije i deset godina zatvora, a Ethan se bori kako bi izručenje izbjegao. 

Ukoliko sud utvrdi da je prekršio uvjetnu kaznu, Ethan bi mogao biti osuđen na maksimalno 120 godina zatvora. 

1. Bježao je par sati i izazvao prometni kaos u cijelom gradu

Vincens Vuktilaj nije, poput drugih bjegunaca na ovoj listi, bježao godinama ili barem mjesecima. Ne, to je potrajalo tek nekoliko sati. No, i to je bilo dovoljno da izazove potpuni kaos u New Yorku. Zbog njega je naime zaustavljen cjelokupni podzemni željeznički promet u Harlemu.

Sve je, piše ListVerse, započelo 2013. godine, kada je 18-godišnji Vuktilaj uhićen jer je dvjema staricama istrgnuo i ukrao ogrlice. Uplatio je jamčevinu kako bi proslavio rođendan, a sljedeći je dan opet uhićen. i dok je bio bos i zaključan lisicama, Vuktilaj je uspio pobjeći detektivu i izgubiti se u tunelima podzemne željeznice. 

Sve linije ispod Manhattana, Brooklyna i Bronxa zatvorene su dok je policija sa psima pretraživala tunele. potraga je potrajala punih pet sati i to tek kada je policija jednostavno blokirala sve moguće izlaze. 

Screenshot

Izvor: ListVerse

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'
POGLEDAJTE VIDEO

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'

Radujem se našim raspravama i dijalogu, rekao je Andrej Plenković koji se uključio na TikTok. Njegov prvi video u sat vremena pregledan je oko 6000 puta
Dalmatinski Spiderman u akciji: Ova snimka postala je hit, neki sigurni da znaju što djedica radi
POGLEDAJTE VIDEO

Dalmatinski Spiderman u akciji: Ova snimka postala je hit, neki sigurni da znaju što djedica radi

Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini...