Viral

Komentari 25

Vatrogasci s krova u Zagrebu spasili ozlijeđenu vranu: 'Sada je dobro, ali čekamo rendgen'

Vatrogasci s krova u Zagrebu spasili ozlijeđenu vranu: 'Sada je dobro, ali čekamo rendgen'

Azil Dumovec u subotu poslijepodne primio je poziv stanara zgrade u Španskom koji su na krovu opazili ozlijeđenu vranu. U pomoć su pozvani zagrebački vatrogasci koji su u manje od sat vremena spasili vranu

'U manje od sat vremena spasili smo vranu. Budući da ima ozlijeđeno krilo, odvezli smo je u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba. Veterinari će dati sve od sebe da joj pomognu', stoji u Facebook objavi Azila Dumovec.

POGLEDAJTE VIDEO: Vatrogasci spasili vranu

Ozlijeđena vrana ušla je u oluk i zaglavila se između crjepova i oluka visoko na krovu zgrade.

Mario iz Azila Dumovec i hrabri dečki Alen i Petar iz Vatrogasne postrojbe Zagreb u manje od sat vremena od dojave uspjeli su spasiti vranu. 

- Divno je surađivati sa tim divnim prijateljima našim zagrebačkim vatrogascima! - poručio je Facebook profilu Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Kako je napisao Skok, vrana je trenutno u dobrom stanju te se nalazi kod njih gdje čeka rendgen kako bi se ustanovilo treba li joj operacija.

Na Facebooku je podijelio i video akcije spašavanja.

- Pogledajte kratki film koji je snimio vlasnik Igor Čimbur na čijem se krovu sve to odvijalo i kome treba zahvaliti što se brinuo da nesretna životinja ne strada. Hvala i dragom prijatelju zapovjedniku Siniši Jembrihu kaj je furt dostupan i navek spreman pomoći! - napisao je Skok.