Obavijesti

Viral

Komentari 4

Veprić Veseljko se udomaćio, pa maše repom kad vidi ljude

Veprić Veseljko se udomaćio, pa maše repom kad vidi ljude
1

Od početka listopada stalni gost u vikendici obitelji Crnarić u Bakarcu je maleni vepar koji se ne plaši mačaka, a ni ljudi... Starije divlje svinje puno se rjeđe spuštaju u naselje i ne mogu se provući u ograđene vrtove

VIDEO

Kad god parkiramo auto u svoju vikendicu, naš prijatelj Veseljko odmah navrati i maše repićem, govori nam Tatjana Crnarić (49) iz Bakarca kraj Rijeke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:55

Početkom listopada na terasu njezine vikendice u Bakarcu počeo je dolaziti veprić. U početku se samo družio s mačkama, no sad se već pripitomio.

- Što je dulje ovdje, to se više želi maziti. Čim nas vidi, krene mahati repom. Zato smo mu i dali nadimak Veseljko - kroz smijeh govori Tatjana. Vjeruju da mu je majka nastradala od lovaca te da je ostao sam. Šuma je blizu vikendice i često viđaju divlje svinje. Najčešće su to mladunci koji im uđu u vrt i prokopaju sve što mogu. Starije divlje svinje puno se rjeđe spuštaju u naselje i ne mogu se provući u ograđene vrtove. Zasad se još niti jedna nije zadržala dugo kao Veseljko. Kad Tatjana i njena obitelj rade u vrtu, Veseljko ih obavezno prati, gricne malo povrća pa odspava. Izbjegava kruh, no uživa u grožđu, kukuruzu i hrani za mačke.

- Nama ne smeta, ne držimo ga kao ljubimca, ali ga ne tjeramo. On je slobodno prase, dolazi i odlazi kako želi. Mačke su naši stalni gosti, nisu naše, ali ih hranimo. Ako jedu one, jede i on. Nismo još sigurni što će biti s Veseljkom kad naraste. Možda se vrati u šumu - rekla je Tatjana.

- Velika je mogućnost da će Veseljko i dalje obilaziti obitelj koja ga je pripitomila. Mladi veprovi uvijek se vraćaju tamo gdje ima hrane. Velika je vjerojatnost da će se krdu pridružiti dok spolno sazrije - rekao nam je prof. dr. Zdravko Janicki s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!
NEVJEROJATNA SNIMKA

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!

ZAGREB Snimku je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode. Na njoj se vidi da vozač uopće nije usporio prije kružnog toka na Tuškancu niti je ušao pravilno u njega. Krivim smjerom je samo proletio ravno! Što je najgore, neki ga i brane: 'Pa nije nikoga bilo, ne vidim što je napravio krivo...' Strahuje se da iza tog komentara stoji čovjek koji ima vozačku. Pravu...

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'
BRITANKA IMA PROBLEM

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'

Ljudi misle da ne idem na spojeve jer sam arogantna, ali to nije razlog, jednostavno ne mogu pronaći nikoga jer ovako dobro izgledam. Boje mi se prići, kaže Britanka
VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'
KUDA IDU DIVLJE SVINJE?

VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'

ZAGREB - Dvije divlje svinje u petak ujutro snimio je čitatelj 24sata u zagrebačkoj Dubravi. Trčale su uz prugu, prvo su pretrčale Osječku, pa Branimirovu te nastavile svoj put prema centru, rekao nam je čitatelj.