Viral

Komentari 3

VIDEO Unuk i djed spasili malo prase kod Petrinje: 'Prišlo mi je, kao da je znalo da ću ga spasiti'

VIDEO Unuk i djed spasili malo prase kod Petrinje: 'Prišlo mi je, kao da je znalo da ću ga spasiti'

U šumi u okolici Petrinje djed i unuk bili su u šetnji koja se nenadano pretvorila u akciju spašavanja praseta divlje svinje iz rupe od dva metra koja se otvorila nakon potresa i konstantno se širi

Čuo sam buku koja je dolazila iz ogromne rupe u zemlji koja je nastala nakon velikog petrinjskog potresa. Čulo se grebanje i trganje grančica. Bojao sam se zavući unutra, ali je djelovalo kao da nekoga treba spasiti.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Unutar je bio barem dva-tri dana'

Tim je riječima naš čitatelj (20) opisao spašavanje praseta divlje svinje koje je zapelo u rupi od, kako kaže, barem četiri metra dužine i dva metra dubine u utorak ujutro u šumi u okolici Petrinje gdje već 13-ak godina redovita šeta psa.

Baš zato što jako dobro poznaje puteve zna i da ova rupa do prije potresa nije postojala i da se konstantno širi.

- Kad sam shvatio da se radi o svinji u prvi mah me bilo strah da se ne krene glasati da se odjednom majka ne bi pojavila. Strahovao sam i da neću moći izaći ili da će se dodatno urušiti - priča nam čitatelj kojem je djed pomogao u spašavanju.

Isprva je poredao grane da bi prase samostalno izašlo, ali kaže, nije to mačka da izađe na takav način.

Skočio je unutra, ulovio prase i izvadio ga van.

- Bilo je blatnjavo i umorno, pretpostavljam da je dva-tri dana provelo unutra. Samo mi je prišlo, kao da je znalo da ću ga spasiti što je čudno za divlje životinje - kaže čitatelj.

U otvor rupe je položio grane, a planira se vratiti da bi rupu dodatno označio.