Obavijesti

Viral

Komentari 7

Zapjevali Grašin hit i rasturili: 'Ufff, naježila sam se na ovo...'

Zapjevali Grašin hit i rasturili: 'Ufff, naježila sam se na ovo...'
6

Veliki obožavatelji klapskih pjesama dobili su brojne fanove kada su u jeku Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji zaplevali Grdovićev hit 'Nije u šoldima sve', svojevrsnu himnu Vatrenih

VIDEO

Klapa Samoana s Novog Zelanda ponovno je raznježila Hrvate. Izvedbom pjesme Petra Graše (42)  'Ako te pitaju' za koju je glazbenik osvojio Cesaricu, nagradu publike za hit godine.

COVER: Ako te Pitaju - Petar Grašo

Objavljuje Klapa Samoana Vocal Ensemble u Ponedjeljak, 11. veljače 2019.

- Bravo dečki, super ste. Odlična pjesma ususret Valentinovu. Naježila sam se na izvedbu, samo tako naprijed - bio je samo jedan od komentara. 

Veliki obožavatelji klapskih pjesama dobili su brojne fanove kada su u jeku Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji zaplevali Grdovićev hit 'Nije u šoldima sve', svojevrsnu himnu Vatrenih. 

- Nije u šoldima sve, neka te tu kraj mene, sva u zlatu nek sja, mati Dalmacija - zapjevali su dvojica mladih Samoanaca kao da su rođeni Dalmatinci. Klapa je osnovana u Aucklandu 2011., a grupu čine osmorica talentiranih glazbenika: Christian, Freddy, EastonAustin, Tui, GeoffKulu iTaka. 

Christian je bio u jednom od brojnih posjeta Hrvatskoj kada je čuo ansambl LIDO koji je pjevao “Vilo moja”.

- Bili su na pauzi za ručak kad sam ih čuo. Toliko me oduševilo da sam sam sebi rekao da i mi to možemo. Tako je sve krenulo - kaže Christian.

brown

Kad se vratio na Novi Zeland, a išao je još u srednju školu, dečkima iz zbora prepričavao je iskustva iz Hrvatske te oduševljen pričao o pjesmama koje je kod nas slušao.

- Hrvatski smo učili na pjesmama ‘Croatio, iz duše te ljubim’ od klape Intrade te ‘Picaferaj’ Olivera Dragojevića. Tad je to bilo stvarno teško - objašnjava nam Christian.

Klapa Samoana oprostila se od Olivera: 'On nas je inspirirao...'
Klapa Samoana oprostila se od Olivera: 'On nas je inspirirao...'

S vremenom su uvježbali i hrvatski. Ne razumiju ga, ali sve lakše izgovaraju naše riječi i pjevaju naše pjesme.

- Sad godinama pjevamo na hrvatskom pa nam je danas puno lakše. Sad nam za novu pjesmu treba samo pola sata da ‘uhvatimo’ riječi - dodao je Christian.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!
Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju