Viral

Komentari 5

Zatvorili McDonald's, podivljalo crno tržište: Rusi za hamburger traže po 200 kuna, umak 20 kn

Zatvorili McDonald's, podivljalo crno tržište: Rusi za hamburger traže po 200 kuna, umak 20 kn

Hamburgeri, umaci, čaše, figurice, pomfrit... Sve se to može pronaći na ruskim oglasnicima. Nekolicina pojedinaca je uoči zatvaranja McDonald'sa u Rusiji napravila zalihe koje sad prodaje na crno...

Vijest o zatvaranju američkog fast food lanca McDonald's u Rusiji razočarala je njegove poklonike. Jedan se pretili muškarac iz protesta vezao za vrata, ali ima i onih koji su u tome vidjeli priliku za zaradu. Pa su pokupovali ogromne količine hrane iz fast fooda, a kako znamo da ta hrana izgledom ne propada ni nakon nekoliko godina, sklonili su je u frižidere i čekaju najbolje ponude. 

A neki Rusi su toliko zaluđeni ovom vrstom hrane, da su spremni za jedan običan hamburger ponuditi i do 35 dolara (cca 200 kuna), iako je do prije par dana koštao jedan dolar (oko sedam kn).

- Zadnja hrana iz stare ere. Do tko zna kad... - piše u oglasu.

Najskuplji primjerak koji se prodaje je vrećica puna hrane iz McDonald'sa. Prodavač za nju traži čak 400 dolara, iako je prije koštala i 30-ak puta manje, piše Business Insider.

Ne prodaje se samo hrana. Neki nude originalna gazirana pića iz ovog lanca, drugi su nabavili umake koje sad nude po 20 kn za malo pakiranje, treći držače za čaše i igračke...