Obavijesti

Gourmet - prvi splitski street food festival

Gourmet - prvi splitski street food festival
11

Prvi splitski street food festival - Gourmet koji je započeo s prvim danima svibnja, već nakon otvorenja koncertom grupe Pavel osvojio je Splićane i njihove goste

Prvi splitski street food festival - Gourmet koji je započeo prvih dana svibnja, već nakon otvorenja koncertom grupe Pavel osvojio je Splićane i njihove goste, a kako su dani odmicali splitski park Đardin postao omiljeno mjesto za izlazak ali i druženje, ručak ili popodnevni odmor.  Ujedno je to i prvi događaj koji se organizira u Đardinu – predivnom parku u samom srcu grada  kojeg su Splićani prihvatili kao vlastiti 'dnevni boravak'.

 Uz domaće, na Gourmetu tijekom svih dana festivala u ponudi su i okusi Makedonije, Italije, Kube, Rusije, SAD-a, Australije, Turske, Kine i Meksika. Poslužuje se doručak na travnjaku uz ukusnu, kremastu kavu Barcaffe, ručak iza podne, 'slatka fjaka' u popodnevnim satima uz pozadinsku DJ glazbu. U večernjim satima pojačava se glazbeni ritam - urbana strana i domaća glazba u izvedbi DJ-a i domaćih bendova. Besplatni live koncerti, posebno Cubisma, bilježe itekako dobru posjećenost, a osim vikendima s vremenom je Đardin postao rasplesana pozornica i radnim danom kada nastupaju manji domaći bendovi i DJ-i.

Uz brojne programe, četvrtak na ovom festivalu je prepoznat kao „Dan za dar“ kada djeca vrtićke dobi cijede naranče koje je donirao lanac trgovina Ribola, a posjetitelji su pozvani da se osvježe uz sok od naranača uz dobrovoljni prilog akciji „Život nema cijenu“ za pomoć Primoštenki Rebeki Radić. 

Petkom u podne održavaju se live cooking nastupi pa nakon pripreme kineskog kruha i drugih etničkih delicija u proteklim tjednima, na jučerašnjem kulinarskom dvoboju „PAN voli hranu“ u kojem su sudjelovali dvojica vrsnih chefova splitske gastro scene -Braco Sanjin i Željko Neven Bremec Splićanima je predstavljen koncept kuhanja s pivom. Obojica su se za ovu priliku odlučili na riblji specijalitet prezentiravši Dalmatincima da za vrhunski riblji menu nije neophodno vino, već se riba idealno sljubljuje i s Pan pivom. Kulinarske su kreacije bile toliko uspješne da tročlani žiri kojeg su sačinjavali gastronomski stručnjak Veljko Barbieri, glumica Nives Ivanković i direktorica TZ Split Alijana Vukšić našao u popriličnom problemu oko odluke o pobjedniku i ukusnijem jelu, ustvrdivši u konačnici da su između dva vrhunska jela oba za prvo mjesto. Također, važno je istaknuti da je ipak osim virtuoznosti chefova, odličnom rezultatu doprinijela i Electrolux kuhinja.

Split je s Gourmetom dobio relevantan turistički sadržaj u predsezoni kojeg su i Splićani i strani turisti itekako dobro prihvatili što potvrđuje izvrsna posjećenost i raspoloženje koje vlada Đardinom u posljednjih mjesec dana, a dobra vijest koja stiže iz gradske uprave je da će Gourmet potrajati dodatnih tjedan dana, odnosno do 10. lipnja. Cjelodnevno druženje i zabava se nastavljaju, a u tome nastavit će ih pratiti i omiljeni okusi Cedevite i Cockte.

Za sigurnost svih posjetitelja do kraja Gourmeta brine Generali osiguranje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao