Prvi splitski street food festival - Gourmet koji je započeo s prvim danima svibnja, već nakon otvorenja koncertom grupe Pavel osvojio je Splićane i njihove goste
Gourmet - prvi splitski street food festival
Prvi splitski street food festival - Gourmet koji je započeo prvih dana svibnja, već nakon otvorenja koncertom grupe Pavel osvojio je Splićane i njihove goste, a kako su dani odmicali splitski park Đardin postao omiljeno mjesto za izlazak ali i druženje, ručak ili popodnevni odmor. Ujedno je to i prvi događaj koji se organizira u Đardinu – predivnom parku u samom srcu grada kojeg su Splićani prihvatili kao vlastiti 'dnevni boravak'.
Uz domaće, na Gourmetu tijekom svih dana festivala u ponudi su i okusi Makedonije, Italije, Kube, Rusije, SAD-a, Australije, Turske, Kine i Meksika. Poslužuje se doručak na travnjaku uz ukusnu, kremastu kavu Barcaffe, ručak iza podne, 'slatka fjaka' u popodnevnim satima uz pozadinsku DJ glazbu. U večernjim satima pojačava se glazbeni ritam - urbana strana i domaća glazba u izvedbi DJ-a i domaćih bendova. Besplatni live koncerti, posebno Cubisma, bilježe itekako dobru posjećenost, a osim vikendima s vremenom je Đardin postao rasplesana pozornica i radnim danom kada nastupaju manji domaći bendovi i DJ-i.
Uz brojne programe, četvrtak na ovom festivalu je prepoznat kao „Dan za dar“ kada djeca vrtićke dobi cijede naranče koje je donirao lanac trgovina Ribola, a posjetitelji su pozvani da se osvježe uz sok od naranača uz dobrovoljni prilog akciji „Život nema cijenu“ za pomoć Primoštenki Rebeki Radić.
Petkom u podne održavaju se live cooking nastupi pa nakon pripreme kineskog kruha i drugih etničkih delicija u proteklim tjednima, na jučerašnjem kulinarskom dvoboju „PAN voli hranu“ u kojem su sudjelovali dvojica vrsnih chefova splitske gastro scene -Braco Sanjin i Željko Neven Bremec Splićanima je predstavljen koncept kuhanja s pivom. Obojica su se za ovu priliku odlučili na riblji specijalitet prezentiravši Dalmatincima da za vrhunski riblji menu nije neophodno vino, već se riba idealno sljubljuje i s Pan pivom. Kulinarske su kreacije bile toliko uspješne da tročlani žiri kojeg su sačinjavali gastronomski stručnjak Veljko Barbieri, glumica Nives Ivanković i direktorica TZ Split Alijana Vukšić našao u popriličnom problemu oko odluke o pobjedniku i ukusnijem jelu, ustvrdivši u konačnici da su između dva vrhunska jela oba za prvo mjesto. Također, važno je istaknuti da je ipak osim virtuoznosti chefova, odličnom rezultatu doprinijela i Electrolux kuhinja.
Split je s Gourmetom dobio relevantan turistički sadržaj u predsezoni kojeg su i Splićani i strani turisti itekako dobro prihvatili što potvrđuje izvrsna posjećenost i raspoloženje koje vlada Đardinom u posljednjih mjesec dana, a dobra vijest koja stiže iz gradske uprave je da će Gourmet potrajati dodatnih tjedan dana, odnosno do 10. lipnja. Cjelodnevno druženje i zabava se nastavljaju, a u tome nastavit će ih pratiti i omiljeni okusi Cedevite i Cockte.
Za sigurnost svih posjetitelja do kraja Gourmeta brine Generali osiguranje.
FOTO Klubovi koji su 'posudili' grb, od Dinamova i Hajdukova do Realova, Barcina, Ajaxova...
FOTO Prodao se stan od 192 milijuna eura sa Njuškala! Saznajemo tko ga je kupio
Kate Hudson zarađuje bizarnu svotu od filma 'Sam u kući 2': Sjećate li se njezine uloge?