Obavijesti

Zaigraj ljubavne igre na festivalu “Hrvatska vinska priča“

Zaigraj ljubavne igre na festivalu “Hrvatska vinska priča“
7

Pozivamo sve zaljubljene parove da provedu Valentinovo igrajući ljubavne igre u sklopu jedinstvenog festivala ljubavi i vina “Hrvatska vinska priča“ 14. i 15. veljače te osvoje nagrade!

“Hrvatska vinska priča“ dvodnevni je novopokrenuti festival ljubavi i vina koji će 14. i 15. veljače 2014. na Trgu bana Jelačića po prvi puta okupiti hrvatske vinare uz predstavljanje vinskih cesta i promoviranje vinskog turizma u Hrvatskoj, a koji objedinjuje proizvodnju i prodaju vina s turizmom.

Uz središnji program u šatoru na Trgu bana Jelačića, bogat program manifestacije održavat će se na još dvije lokacije – u Hrvatskoj kući „Materina priča“ i u hotelu Dubrovnik. U Hrvatskoj kući „Materina priča“ organizira se posebni ljubavni game show pod pokroviteljstvom 24sata u kojem će moći sudjelovati 24 osobe, odnosno 12 zaljubljenih parova koje izvlačimo na temelju prijava putem obrasca ispod članka. Njima će se pridružiti poznate osobe, prijatelji i kumovi koji će im pomoći u degustacijama vina. Svima je nakon obilnog kušanja vina osiguran taxi prijevoz za siguran povratak kućama. Organizatori su pripremili i poklon pakete najboljih hrvatskih vinara za sve sudionike, kao i poseban izlet 15. veljače u sklopu kojeg će obići Vinsku cestu Grada Zagreba i Zelinsku vinsku cestu (Zagrebačka županija) i uživati u eno i gastro ponudi. Pobjednički par očekuje i posebna nagrada - romantični  vikend za dvoje!

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić inicijator je festivala „Hrvatske vinske priče“ koja, uz gospodarski, ima i kulturni te turistički značaj.

Manifestaciju organizira Udruga Vinska cesta grada Zagreba, a povezat će se s već poznatim projektom SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ. Organizatori “Hrvatske vinske priče” priliku za hrvatska vina vide u posebnosti i prepoznatljivosti te u povezivanju lokalne gastronomije, vina i turizma u cjeloviti i jedinstveni turistički proizvod.

Ulaz je besplatan za sve građane koji će tijekom dva dana održavanja festivala „Hrvatska vinska cesta“ na 600 m² izložbeno-prodajnog prostora na Trgu bana Jelačića upoznati osamdest prepoznatljivih i uspješnih vinara iz cijele Hrvatske i kušati njihova vina.

Manifestaciji se pridružilo i Udruženje vinarstva koje djeluje pri HGK s brandom hrvatskih vina „Vina Croatia – Vina Mosaica“, s prepoznatljivim i reprezentativnim vinarima iz četiri regije: Slavonija i Hrvatsko Podunavlje, Dalmacija, Istra i Bregovita Hrvatska.

U Hrvatskoj kući „Materina priča“ (Preradovićeva 31), udruga WoW (Women on Wine) koja okuplja jake ženske snage vinarstva i objedinjuje enologinje, sommelierke i žene ljubiteljice vina, građanima će ponuditi nekoliko zanimljivih radionica. Posjetitelji će u sklopu radionica naučiti koja se pravila poštuju pri sljubljivanju vina i hrane te kušati zanimljive okuse prilikom sparivanja „božanskog  napitka“ kojim se vino smatra još od davnina, uz sir, čokoladu i tradicionalne hrvatske delicije.

Festival ljubavi i vina „Hrvatska vinska priča“ trebao bi prerasti u tradicionalnu manifestaciju, a ovogodišnje premijerno izdanje festivala okupit će velik broj zainteresiranih predstavnika medija iz svih krajeva hrvatske te susjednih država koji će u sklopu festivala imati priliku obići vinske ceste Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Kako je Marija Selak Raspudić tresnula po stolu gomilom besposlenog briselskog novca
PETAK ČETRNAESTI

Kako je Marija Selak Raspudić tresnula po stolu gomilom besposlenog briselskog novca

U odnosu na taj sitan ženski (i muški) svijet, kojemu je hajka temeljni oblik borbe za bolji svijet, Marija Selak Raspudić je ispala velika faca. Koliko god mi o tome šutjeli
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...