Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

Isprobajte: Kuhar otkrio tajni sastojak za savršenu kajganu

Isprobajte: Kuhar otkrio tajni sastojak za savršenu kajganu

Jedna žličica tog tajnog sastojka promijenit će teksturu kajgane, tvrdi slavni kuhar Alton Brown te dodaje kako se treba držati i savjeta da se kajgana priprema polako, na laganoj temperaturi

Ima onih koji tvrde da je najukusnija kajgana iz tave, dok drugi favoriziraju onu iz mikrovalne pećnice, no vrhunski kuhar i TV zvijezda Alton Brown kaže kako svim tim metodama pripreme nedostaje jedan tajni sastojak da bi kajgana bila zaista savršena: žličica majoneze i vode prije nego jaja istučete. 

POGLEDAJTE VIDEO: Evo zašto su jaja važna u prehrani

Pokretanje videa...

01:51

- Budući da je kajgana u osnovi emulzija, zašto njenu teksturu ne bismo pojačali drugom emulzijom - pojašnjava te dodaje da je dovoljna jedna čajna žličica majoneze i isto toliko vode, jer je majoneza tu samo kao 'začin' koji će jajima dati 'svilenkastu teksturu. I neće im promijeniti okus. 

Još je popularni Gordon Ramsey dao ključan savjet za pripremu dobre kajgane, kaže Brown - tajna je u temperaturi pripreme. 

- Tajna je u tome da ih kuhate sporije nego ikad, tako da ih nekoliko puta stavite na vatru i maknete s nje, prije nego se smjesa do kraja zgusne. Tekstura bi uvijek trebala biti pomalo tekuća. Dakle, trebaju izgledati pomalo nedovršeno - pojašnjava kuhar, a prenosi The Mirror.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25
Danas se pali druga adventska svijeća: Evo što ona predstavlja
DRUGA NEDJELJA ADVENTA

Danas se pali druga adventska svijeća: Evo što ona predstavlja

Dakle, nakon što smo na prvu nedjelju došašća upalili pastirsku svijeću, kao simbol vjere i nade, ova nam donosi mir zbog spoznaje da je svjetlo Isusa bliže
Nakon tuširanja vas svrbi koža? Otkrivamo zašto se to događa
EVO ŠTO JE IRITIRA

Nakon tuširanja vas svrbi koža? Otkrivamo zašto se to događa

Što duže kožu izlažete vrućoj vodi, to će vam se više kože isušiti. A ako živite u području tvrde vode? Pa, to je odlična kombinacija faktora koja će uzorkovati svrbež
Na Adventu se jede i burger za 52 eura: Osim toga probati se može i veganska burek sarma
Ponuda u Zagrebu

Na Adventu se jede i burger za 52 eura: Osim toga probati se može i veganska burek sarma

Od jela na žlicu, veganskog bureka, do skupih delicija i jeftnije varijante Adventa na Kvatriću - čini se kako je više ljudi u predblagansko vrijeme na ulicama Zagreba. Pašticada je u bao pecivu, a kod Debelog Dabra valja probati legendarni picek