Obavijesti

Junior

Komentari 0

Bio je najbolji komičar iako u filmovima nije pričao

Bio je najbolji komičar iako u filmovima nije pričao
3

On je najveći komičar svih vremena, a nije ni pričao u svojim filmovima. Bio je car mimike i pokreta

VIDEO

Bio je jedan od najpoznatijih komičara na svijetu, a za to mu nisu  trebali ni vicevi. Rođen je u Londonu 1889. u vrijeme nijemih filmova, u kojima glumci ne pričaju, nego je njihova gluma ponekad popraćena glazbom. Charlie Chaplin bio je zvijezda nijemog filma, a u svojim filmovima najčešće je bio glumac, redatelj, scenarist i skladatelj. Bio je perfekcionist i tako mu je bilo najlakše. Njegov najpoznatiji film je “The Tramp” u kojem je izmislio i glumio lik otmjenog i jako pristojnog skitnice. Uski crni kaput, prevelike hlače i cipele, šešir polucilindar te širok osmijeh i brkovi postali su njegov zaštitni znak kroz karijeru. Ono što je on prvi započeo u eri nijemog filma je do tada neviđeno korištenje mimike i eksperimentiranja s pokretima, čime je postao najkreativnija i najutjecajnija osoba nijemog filma.

U kazalištima u Engleskoj počeo je nastupati još kao dječak. Otac je rano otišao, a majku su smjestili u ludnicu. Iako je imao nesretno djetinjstvo, Chaplin je bio uvjeren da je talent naslijedio od majke. Kad je bio dijete, zabavljala ga je sjedeći uz prozor mimikom razgovarajući s prolaznicima. Rekao je da je bila najbolji pantomimičar kojeg je upoznao. 

Nakon smrti majke otišao je u Ameriku i počeo nastupati s glumačkom družinom. Ondje ga je zamijetio filmski producent i zaposlio u filmskom studiju. Charlie Chaplin je prvi put glumio na filmu 1914. u komediji “Making a Living”. Nakon dolaska zvučnog filma počeo je raditi glazbu i zvučne efekte. Glas su mu prvi put čuli u filmu “Moderna vremena”, točnije u pjesmi na kraju filma. U svojem prvom zvučnom filmu “Veliki diktator” pokazao je bijes i nezadovoljstvo zločinca Adolfa Hitlera. 

Nakon smrti su ukrali njegovo tijelo i tražili novac od obitelji

Chaplin je snimao filmove gotovo sve do smrti u 88. godini. Umro je na Božić 1977. godine u Švicarskoj. Ondje je živio jer je bio protjeran iz Amerike zbog svojih političkih stavova. Dva mjeseca nakon što su ga pokopali, njegovo tijelo su ukrala dva nezaposlena imigranta. 

Bugar i Poljak su ucjenjivali Chaplinovu tugujuću obitelj i tražili novac u zamjenu za tijelo. Kad ga nisu dobili, prijetili su njegovu djetetu. No plan im je propao. Tijelo su ponovno zakopali. Ovaj put ispod debelog betona.

Skupe uspomene

Legendarni štap i šešir, koje je nosio u nekoliko filmova, prodani su prošle godine na aukciji za 62.500 dolara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Pet tjedana prije Eura Perišić još ne ide punom snagom! A Hajduk na njemu može zaraditi
HOĆE LI BITI SPREMAN?

Pet tjedana prije Eura Perišić još ne ide punom snagom! A Hajduk na njemu može zaraditi

Plus+ Zdrav je, više ne mora na kontrole, ali upitna je njegova forma. Hajduk ga priprema za Euro i pozicijom na koju ga trener Ivanković stavlja