Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Čitam, dam, sretan sam: Daruj svoju knjigu i nekog obraduj

U povodu međunarodnog dana darivanja knjiga, od 1. do 14. veljače knjižničari diljem Hrvatske organiziraju na dječjim odjelima prikupljanje slikovnica

DPA/PIXSELL
Foto: DPA/PIXSELL
0 komentara

Treću godinu zaredom, u povodu međunarodnog dana darivanja knjiga, od 1. do 14. veljače knjižničari diljem Hrvatske organiziraju na dječjim odjelima prikupljanje slikovnica pod geslom Čitam, dam, sretan sam - svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj. 

Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje Čitaj mi!, a pozivaju se djeca i odrasli da slikovnice daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti u prave ruke. Darovane slikovnice proslijedit će se nakon akcije Poliklinici za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG.

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojem je cilj poticanje djece da više i s ljubavlju čitaju te da daruju knjigu ili slikovnicu koju više ne koriste. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati, piše HRT.Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message