Napoznatiji sirevi su Chèvre, Brie, Raclette, Roquefort, Camembert, Gruyère, Comté, Beaufort i mnogi drugi
Jeste li znali?
Francuska ima sireva koliko ima dana u godini
Francuzi su poznati po vinima, Eiffelovom tornju, ali i sirevima kojih imaju čak 365 vrsta. Francuski sirevi poznati su po svojoj raznovrsnosti.
Napoznatiji su Chèvre, Brie, Raclette, Roquefort, Camembert, Gruyère, Comté, Beaufort i mnogi drugi.
Brie spada u skupinu punomasnih mekih sireva, a ime je dobio prema regiji u kojoj je nastao. Poznat je i kao 'kralj među sirevima'.
Chèvre je kozji sir, a Roquefortom su samo sirevi koji su nastali u pećinama na južnim obroncima gorja Cevennes. Compté je sir regije Franche-Comté, a Beaufort se proizvodi u pokrajini Savoji od kravljeg mlijeka, piše Školski portal.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku