Obavijesti

Junior

Komentari 0

Glasovi iz crtića: Znate li tko se krije iza lika ljenivca Sida?

Glasovi iz crtića: Znate li tko se krije iza lika ljenivca Sida?
11

Glasove likovima iz crtića posuđuju glumci. Slažu se da je to najteži glumački posao. Ipak, uživaju posuđivati glasove likovima jer im je to jako zanimljivo i zabavno

VIDEO

U sinkronizaciji animiranih filmova glumci su u studiju. Sjede ili stoje i čitaju s papira tekst. Gluma u crtićima podsjeća na glumu u radio-dramama. 

Važan je izraz, ton i boja glasa. Glumci se slažu da je to najteži glumački posao. Ipak, uživaju posuđivati glasove životinjama i ostalim likovima jer im je to jako zanimljivo i zabavno. Mnogi od njih imaju i djecu pa su sretni kad njihovi mališani prepoznaju mamu i tatu u crtiću. 

Kad u Hrvatsku stigne američki crtić glumci se zovu na audiciju. Prema njihovom glasu biraju se uloge. U studiju se snima glas, a pokusna snimka šalje se u Ameriku na procjenu producentima. 

Kad američki producenti ocjene da se glas hrvatskog glumca u ton poklapa s glasom američkog glumca koji ima tu ulogu, dobije posao. Glumci u slušalicama slušaju engleski prijevod i pokušavaju u istu sekundu, dok lik otvara usta, izgovoriti tekst. 

Neki glumci skaču, viču, vrište ili plešu dok govore sve kako bi što vjernije dočarali lika kojeg glume.

Reper u ulozi ljenivca

Edo Maajka odlično se snašao u ulozi ljenjivca Sida. Iako mu je ovo bio prvi put da posuđuje glas, reper se dobro zabavio, ali i namučio. Priznao je da je vrlo teško glasom dočarati svaki zvuk, pokret i situaciju u kojoj se lik nalazi.

Lakše je snimati filmove

Filip Jurčić i Dražen Čuček kažu kako im je teže glumiti u crtiću nego u serijama i filmovima u kojima upotrebljavaju i svoje tijelo.

- U crtiću samo glasom moram sve dočarati, a to je puno teže nego kad se koristiš rukama i nogama kao u filmu - kaže Filip.

Ivanina djeca oduševljena

Ivana Husar glas je posudila Marie, stanovnici akvarija u crtiću Sammy, što je posebno razveselilo njezine klince. Ella Dvornik zaživjela je ptičicu Tinu u Zambeziji.

Tigru Diegu trebao je dubok glas kao Tarikov

U filmu ‘Ledeno doba 4: Zemlja se trese’ nastavljaju se avanture Diega. Tarik Filipović posudio je glas sabljozubom tigru kojem je baš odgovarao glumčev duboki glas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode