Junior

Komentari 0

Kansas: I Miki Maus nastao je u gradu jačem od tornada

Kansas: I Miki Maus nastao je u gradu jačem od tornada

S oko dva milijuna stanovnika Kansas City najveći je grad u američkoj saveznoj državi Missouri

S oko dva milijuna stanovnika Kansas City najveći je grad u američkoj saveznoj državi Missouri. Osim što je metropola jazza, zovu ga i kolijevkom roštilja jer ni u jednom gradu u SAD-u nema toliko restorana s mesnim specijalitetima. Kansas City je i najveći američk proizvođač čokolade. Svake godine u svijet isporuče 25 milijuna kutija omiljene slastice djece i odraslih.

U gradu na ušću rijeke Missouri svojedobno je nastao i prvi studio legendarnog Walta Disneya, tvorca najgledanijih animiranih filmova. Walt je u zgradi u kojoj je stvarao prve crtiće hrani miša prema kojem je kasnije nastao kultni Miki Maus.

Kansas City se nalazi na središnjem dijelu SAD-a i zato ga zovu srcem Amerike. Klima mu je kontinentalna s puno kiše, a grad je često na udaru razornih tornada. Jedan takav je preživjela i Dorothy sa psićem Totom iz filma Čarobnjak iz Oza.

Kansas je poznat i po fontanama. Ima ih 200-injak, a svake godine u travnju se slavi njihov dan. Grad zovu i drugim Parizom  jer su mu široke ulice s drvoredom zaštitni znak.