Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Muzej u kojem sami crtate izložena umjetnička djela

Uprava amsterdamskog Rijksmuseuma dosjetila se na koji način posjetitelje zainteresirati za izložena djela, a da pritom ne koriste mobitele i fotoaparate

www.rijksmuseum.nl
Foto: www.rijksmuseum.nl
0 komentara

Uprava amsterdamskog Rijksmuseuma dosjetila se na koji način posjetitelje zainteresirati za izložena umjetnička djela, a da pritom ne koriste mobitele i fotoaparate ili tek površno lutaju prostorom - ponudili su im olovke i papir, pozvavši ih da umjetnine skiciraju.

 "Posjetitelji su pomalo zbunjeni i ne doživljavaju istinsku ljepotu, magiju i ono čudesno što im se nudi u ovom prostoru. Zbog toga Rijksmuseum želi pomoći posjetiteljima da otkriju i cijene ljepotu umjetnosti i povijesti kroz crtež i skiciranje umjetničkih djela."

Najbolje od svega je to što ne morate biti iznimno nadareni da biste crtali i skicirali - svatko može crtati, poručili su iz muzeja.

"Ne morate znati crtati, jer to ne činite zbog konačnog rezultata, već da biste kvalitetnije promatrali ono što želite skicirati, a kada u tomu uspijete, vidjet ćete stvari koje ranije niste primjećivali - proporcije, detalje, linije... što će vas približiti umjetnikovoj tajni", stoji na web stranici muzeja.

U sklopu kampanje tijekom listopada organizirane su radionice i ostali događaji koji potiču na crtanje, a posjetiteljima koji su se željeli okušati u umjetničkom izričaju, na ulazu u muzej dijelile su se olovke i blokići. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message