Obavijesti

Junior

Komentari 0

‘Rasturili’ su maturu: Ovo su najbolji hrvatski maturanti

‘Rasturili’ su maturu: Ovo su najbolji hrvatski maturanti
1

Osmero njih riješilo je bez pogreške matematiku i fiziku, a ostali po jedan predmet. Svi se slažu da matura nije tako teška ako se konstantno uči čitave godine

VIDEO

Trudite se, radite i učite jer samo tako rezultat neće izostati, poruka je najboljih maturanata budućim generacijama. Nakon objavljenih rezultata ispita državne mature u ljetnom roku 2012/2013. godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja pohvalilo je najbolje. Njih 22 “rasturilo” je ispite. Osmero je bez ijedne pogreške riješilo testove iz fizike i matematike, ostali su imali sve točno iz matematike, a po jedna učenica iz njemačkog i hrvatskog jezika.  

- Velika mi je čast jer dolazim iz škole u kojoj je došlo do pogreške pri dijeljenju eseja iz hrvatskog. Ovo je valjda način da se iskupimo - rekla je Andrea Jović iz splitske V. gimnazije “Vladimir Nazor” koja je imala 100 posto bodova iz hrvatskog jezika. 

Rezultat je to, kaže, rada kroz sve četiri godine pa je pred ispit bilo potrebno samo ponoviti gradivo. Maturu je pisalo 34.482 učenika, a prosječna ocjena je dobar, kao i lani. Maturu nije položilo 335 gimnazijalaca i više od 4000 učenika strukovnih škola. 

Eduard-Edi Jerković iz zagrebačke XV. gimnazije jedan je od maturanata koji su bez pogreške napisali matematiku. 

- Mislim da je ove godine bila lakša matura nego prošlih godina. Nama je bilo lakše jer smo imali mature od prošle godine i znali smo kako izgledaju zadaci. Nisam puno radio, pogledao sam kako izgledaju i dobro sam napisao - skroman je Jerković.

Za Jelenu Filipović iz zagrebačke III. gimnazije, koja je briljirala na testu iz matematike i fizike, rezultat ispita bio je očekivan.  

Ministar Željko Jovanović rekao je da ocjene, iako su važne, nisu najbitnije. 

- Najvažnije je usvajanje znanja koje će učenicima omogućiti radna mjesta od kojih će moći dobro živjeti ili upis željenih fakulteta - rekao je Jovanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera