Obavijesti

Junior

Komentari 1

Tko je jači? Superman ili Batman

Tko je jači? Superman ili Batman
1

Najslavniji junaci stripova često su bili na suprotnim stranama, ali Batman je često nalazio načine kako pobijediti

VIDEO

Batman i Superman dva su vjerojatno najslavnija superjunaka. Jedan je izvanzemaljac otporan na metke, može letjeti i rastopiti sve što vidi, a drugi je vrhunski borac i detektiv koji se oslanja na svoje gadgete i razna vozila. Često su upravo u stripovima, ali i animiranim filmovima Batman i Superman bili na suprotnim stranama, a nakon sukoba shvatili bi da su na istoj strani te su se borili protiv novog neprijatelja. I dok bi mnogi pomislili da će ga Superman lakoćom pobijediti uz sve moći koje ima, Batman se ne da samo tako. Jednom ga je pobijedio jer si je izradio golemi oklop otporan na Kriptončevu snagu. Batman je znao i koliko je kriptonit opasan za Supermana pa ga je jednom pogodio metkom od kriptonita, a ako bi Superman postao zao, znao je i da ga može uništiti izmijenjenim oblikom kriptonita. Tada bi Superman postao proziran i ne bi mogao podnijeti Sunčevo zračenje. No prednost Batmana je i ta što se mora puno više truditi. On nema moći, nego svoj um, snagu i milijune dolara. 
S druge strane, mnogi će reći da bi Superman u nekom konačnom obračunu mogao lako pobijediti Batmana jer je jači i brži. Ako poželi može ga spržiti svojim vidom, i to dok stoji u orbiti. Batmanove vještine skrivanja pored Supermanovih superosjetila također ne bi bile od koristi. Uz to, Superman je i više puta pobijedio najinteligentnijeg čovjeka Lexa Luthora, ali i Brainiaca, koji je najpametniji u svemiru.

Superman

On upija energiju Sunca, neranjiv je na gotovo sve, a može i letjeti. Odlikuju ga nadljudska snaga, brzina i refleksi, a za razliku od nas ljudi, njegov mozak je i pravo superračunalo. Ima i superosjetila te može čuti zvukove s drugih planeta, a ima i teleskopski vid.

Batman

Iako nema moći kao Superman, odlikuje ga odlučnost i jaka volja, zbog čega je iznimno otporan, ali i nevjerojatno snažan. Zastrašujuć je, genijalac i majstor kod ispitivanja. Stručnjak je u mnogim borilačkim vještinama i vrhunski barata oružjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana