Obavijesti

Kolumne

Komentari 17

Birtija: Pozivam sve veterane da pomognu Ivanu Kelavi...

Par dobrih utakmica, 'omakne' ti se i postaneš zvijezda. Nisi li rastrošan, a upadneš u najvišu klasu Dinamovih igrača, za nekoliko godina možeš si osigurati cijeli život

VIDEO

Od Dražena Ladića na dalje, Ivanu Kelavi su sad potrebni svi koje mlađarija što se prvi put dokopala slave inače ne voli slušati jer govore očito. 

I svi bi mu oni trebali reći da su se menadžeri i skauti klubova koji su dolazili gledati Kovačića, Halilovića i ostale šalili na golmanov račun. Poneki bi se glasno nasmijali, pričali su da mu, nakon što se baci, salo skakuće po terenu kao jo-jo i slične mračne šale. Kelava je još jedan u nizu dokaza da je dobro neprijatelj savršenog. Nekoliko dobrih utakmica, “omakne” ti se i postaneš zvijezda, solidna lova. Nisi li rastrošan, a upadneš u višu ili najvišu klasu Dinamovih igrača, za nekoliko godina možeš si osigurati cijeli život. 

Možeš zaraditi dovoljno da pokreneš neki posao, otvoriš kafić. Kako to već ide s golmanima... Teško upadaš u ekipu, ali teško i ispadaš. I, kao što je momčadi teško motivirati za slabe suparnike, jer Dinamo je prvi i prije prvog kola (no hajde, recimo prije zime), tako se i golmanu teško natjerati za natjecanje s prokletnikom koji ulazi samo ako se broj 1 ozlijedi ili dobije crveni karton. U tim okolnostima, “u igru”, smije li, mora ući trener. 

No u Dinamu su te stvari Mamićev posao. Imam neka iskustva s mršavljenjem. Sa 134 kile smršavio sam na 103. I s tim iskustvom nekako mi ne ide u glavu kako sportaš, dinamovac, uopće može imati dvije ili tri kile viška. Trening ne može izbjeći. Pa što radi od sebe da nakon takvih napora može nabiti kile? Radi li se tu o medicinskom problemu? Što god... Znajući da se Kelava do Dinamove prve momčadi nije probio rekreacijom, želim mu da pobijedi sebe. 

U natjecanju za poziciju u momčadi neću stati ni na njegovu ni na stranu njegove konkurencije, ali volio bih da pobijedi i alijansa dobronamjernih ljudi koji čine sve što mogu da mu pomognu, da Kelava pobijedi najlakšeg od svih suparnika s kojima se borio, kile, i najtežeg, slavu. Neki su klinci bili silno sretni jer su im roditelji kupili Kelavin dres. E, pa, Kelava, briga te za Maminja i trenera. Te klince nitko ne smije iznevjeriti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana