Obavijesti

Kolumne

Komentari 8

Čutura: Možda sam naglo zaglupio, ali ne vidim pomaka

U iduću godinu ulazimo sa spoznajom da je Split spašen. Hura! Bez imalo ironije... Makar mi baš i nije skroz jasno što se iza tog ‘spasa’ krije, piše Zoran Čutura

VIDEO

U iduću godinu ulazimo sa spoznajom da je Split spašen, mislim na košarkaše. Hura! Bez imalo ironije... Makar mi baš i nije skroz jasno što se iza tog ‘spasa’ krije. 

I makar bismo svi trebali poželjeti da nitko nikoga u našem sportu više ne spašava iz razloga zbog kojih je Split trebalo spašavati, načinom na koji je spašen. 

Termin ‘spas’ odnosi se isključivo na izbjegavanje stečaja i nastavak kontinuiteta administrativno/pravnog djelovanja slavnog, nekada slavnog, kluba. I nije mi jasno zbog čega se oko toga diže takva halabuka. Da je itko od vjerovnika zatražio stečaj kluba još tamo 2007. – možda bi baš to bio spas, duge agonije ne bi bilo, a danas bi već na zgarištu starog djelovao neki novi klub, recimo Torca Split 2008. 

No, tada ne bi bilo nikakve mogućnosti da se dugovi naplate, pa ispada kako je ovo međuvrijeme više značilo za vjerovnike nego za klub sam. 

Ok, pustimo to, Split je za sada spašen, pa će uskoro biti kompletno pretvoren... Iz čega u što? Iz Udruge građana u Dioničko društvo iliti iz ničijeg vlasništva u svačije vlasništvo. Da bi se potom financirao... Čime ono točno? Ponovo istim novcem kojim se financirao dok je bio nepretvoren - uglavnom gradskom lovom koja nikad nikome u Splitu nije dovoljna, jer uvijek Hajduk mora imati prioritet. 

Možda je ovaj smak svijeta ipak imao nekakav utjecaj na mene, možda sam naglo zaglupio, ali, oprostite, ja tu ne vidim kapitalan pomak naprijed. Uz dužno poštovanje uloženoj energiji, vremenu i ljubavi te sjajnoj kampanji koja prati preoblikovanje kluba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana