Obavijesti

Kolumne

Djecu nisam vidio dvije godine, a bivša me povlači po sudu

Pet godina živim u sretnom braku, ali mi moja bivša supruga pravi probleme. Djecu nisam vidio dvije godine, a htio bih da žive sa mnom. Hoću li u tome uspjeti?

VIDEO

Želite li njegov savjet, u pismu pošaljite fotografiju, koja se neće objaviti, osim ako ne inzistirate na tome (nestali ljudi). Odgovore čitajte svake nedjelje u tiskanom izdanju, a pisma s fotografijom šaljite na adresu Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb, za Mevludina ili na lifestyle@24sata.hr

Poštovani Mevludine, 

vjerujem u Boga i vas. Pet godina živim u sretnom braku, ali mi moja bivša supruga pravi probleme. Krajem prošle godine imao sam sud s njom pa me zanima kako će završiti. Hoće li rezultat ići u moju korist? Hoću li joj morati vratiti novac koji traži od mene? Djecu nisam vidio dvije godine, a htio bih da žive sa mnom. Hoću li u tome uspjeti? Zanima me i kad ću napokon riješiti stambeno pitanje te imati dovoljno novca za normalan i pristojan život. Trebao bih ići i na operaciju kralježnice, no ne znam je li to pametno. Hvala vam na odgovoru.
šifra: zabrinuti otac

Odgovor:

Gospodine, analizirao sam vašu fotografiju i vidim da ste čitav život imali problema sa samim sobom. Niste ni pokvareni ni loši, ali u prošlosti ste činili razne probleme drugima oko sebe. Bili ste skloni porocima i lošem društvu. U međuvremenu ste mnogo toga izgubili, a među ostalim i ono najvrednije - povjerenje vlastite obitelji. Istina je da je i vaša supruga napravila mnoge pogreške, ali vi ste bili pokretač svega. 

Sad znam da se kajete i da biste počeli iznova, ali ona to ne želi. Vidim da ćete dio novca morati vratiti kako bi se djeca odgajala. Vidim i da će djeca htjeti kontaktirati s vama, ali nećete ih dobiti na sudu. Vrlo je važno da razgovarate s njima i da im na djelu pokažete da ste dobar otac. Za dvije godine vidim stabilnost i popravak financija nabolje. Riješit ćete i stambeno pitanje u sljedećih pet godina. Čeka vas napredak u svakom smislu i novi život s finom gospođom. Promijenit ćete se i biti bolji. 

U brakovima i vezama nisam pronašla što tražim 

Poštovani Mevludine,

cijeli život sam nezadovoljna i tražim nešto čega očito nema. Iza sebe imam dva kratka braka i nekoliko duljih izvanbračnih veza koje su bile dobre i tada mi nije bilo loše, ali sam ih prokockala. Zatim sam pokušala ući u vezu na način koji nije iskren, opravdan i pošten pa je i to propalo. Trenutačno sam opet u vezi s novom osobom, no ne znam koliko će sve trajati i kako će sve završiti. Molim vas da mi pogledate kakva mi je budućnost i uputite me kako dalje.  
šifra: lutalica

Odgovor:

Gospođo, iza sebe imate brakove i avanture, no to vidite kao neuspjeh te ste nezadovoljni i neispunjeni. Čitav ste život bili okruženi ljudima koji su bili upitnoga karaktera ili koji su vodili život na sličan način kao i vi. Bez obzira na to što ste oduvijek u potrazi za ljubavlju, ne nalazite je, no pogreška nije u drugima nego u vama. Problem je što se brzo zasitite jedne osobe, zavolite, ali se i brzo ohladite. I to se tako ponavlja čitav vaš život. Iz veza ste često izlazili i povrijeđeni, no istina je da niti vi niste ostajali dužni. Muškarci koje ste privlačili i koji su vas privlačili uvijek su bili željni avantura i igrica. No ni vi niste željeli neke pretjerane obveze. 

Sve je to odlično funkcioniralo dok ste bili mladi, no sad je mnogo teže. Vidim da nećete ostati s čovjekom s kojim ste trenutačno u vezi. Prekid će se uskoro dogoditi i on će na kraju dignuti ruke od vas. Vidim da ste dobra i poštena gospođa, no morate poraditi na sebi jer u suprotnom nećete postići unutarnji mir. Dobro razmislite kojim je putem najbolje krenuti prema budućnosti. Vidim da ste vrlo komunikativni, izravni i otvoreni. Uz to ste i samouvjereni, no imate pogrešan pristup. U sljedećoj godini ući ćete u još jednu novu vezu, no ta će ipak malo dulje potrajati i bit ćete zadovoljniji. Financijski ste zadovoljni, a sa zdravljem nemate problema. Sretno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana