Obavijesti

Kolumne

Hoće li moja djeca prihvatiti muškarca kojeg ludo volim?

Imam sina i kćer. Sin je oženjen i živi u drugom gradu. Od mene se udaljio zbog čovjeka koji mi puno znači jer je on jedini koja me voli ovakvu kakva jesam

VIDEO

Želite li njegov savjet, u pismu pošaljite fotografiju, koja se neće objaviti, osim ako ne inzistirate na tome (nestali ljudi). Odgovore čitajte svake nedjelje u tiskanom izdanju, a pisma s fotografijom šaljite na adresu Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb, za Mevludina ili na lifestyle@24sata.hr.

Poštovani godine Mevludine, ne znam od kuda početi kada se toliko toga nakupilo u ovo “malo” godina. Majka sam dvoje prekrasne djece, sina i kćeri. Razvedena i u vezi s divnom osobom, punom topline, razumijevanja i ljubavi za sve nas. Čitav moj život je borba za bolje sutra i pokušaj da budem dobra mama, supruga, kći, sestra, radnica... Negdje sam nešto uspjela, a negdje i nisam. Sada sam na Zavodu za zapošljavanje. Kako ću dalje otplaćivati stambeni kredit? Kako preživjeti kada nitko ne želi zaposliti “ovako mladu i perspektivnu” djelatnicu? Sin je oženjen i živi u drugom gradu. Od mene se udaljio zbog čovjeka koji mi puno znači jer je on jedina osoba koja me voli ovakvu kakva jesam. Njemu ne moram niti reći što me muči jer on to vidi iz mog pogleda, iz moga glasa prepozna da nešto nije u redu. On je onaj koji me digne kada padnem i obrnuto. Jednostavno se nadopunjujemo, ali to nitko ne razumije, čak niti naši najbliži. Svi su nam okrenuli leđa, ali mi se borimo i jedino smo sretni kada smo zajedno. 

Drugo je lako, samo je neprihvaćanja moje djece problem. Hoće li ona ikada shvatiti koliko mi on znači i prihvatiti ga? Hoće li moj sin konačno doći svojoj mami? Hoće li moja kći konačno s osmijehom dočekati njegov dolazak k nama i hoće li joj on uvijek predstavljati teret? I ona me jako brine. Je li je moj strah opravdan ili nije?! Jako je nesigurna i zatvorena. Je li to iz straha što nešto skriva ili nešto treće, ne znam. Sposobna je za postizanje boljih rezultata u školi, ali nema volju niti želju za time. Kako da to pobudim kod nje? Bojim se i da nije upala u loše društvo. Iako mi se čini da su to sve dobra djeca ima i nekoliko odraslih koji im se priključe, a oni mi se ne sviđaju. Hoće li ona uspješno završiti srednju školu? Hoće li postati sigurnija u sebe? Hoće li moja djeca biti sretna u životu? 

Što će biti s poslom i otplaćivanjem kredita za stan? Hoću li konačno proživjeti  život s čovjekom kojeg toliko volim i poštujem te koji voli i poštuje mene? Puno toga vas pitam, ali kako da jedan život stane u ovako malo redova. Ali, eto, takva sam, puno pričam, ali uzalud. Nikako da se obogatim s tim darom.
šifra: vječni optimist 

Odgovor:

Vi ste vrlo ambiciozni, iskreni i pošteni. Pozitivni ste i uvijek ste se trudili činiti dobro. Zauzvrat ste dobili premalo. Nažalost, djeca nemaju baš puno razumijevanja za vas. Znaju da ste puno propatili, ali treba im vremena da se pomire s time da je u vaš život ušao čovjek koji vam pruža sve što dotad niste imali, ljubav i poštovanje. Nemojte propustiti toga gospodina. Djeca su dovoljno zrela i uspjet će u životu. Stalni posao vidim tek sljedeće godine. Otplatit ćete kredit i ostati s muškarcem kojeg tako jako volite. Budite strpljivi i djeca će ga prihvatiti. 

Hoće li bol stati

Dragi Mevludine,

imam puno problema s kralježnicom. Hoću li uspjeti terapijama ublažiti bolove ili ću morati na operaciju? Zanima me budućnost s čovjekom s kojim živim? Hoće li u dogledno vrijeme dobiti stalno zaposlenje?
šifra: zabrinuta

Odgovor:

Po prirodi ste nagla osoba, radišna, ali vrlo komplicirana. Pozitivni ste, no sve lako shvaćate. Najprije morate riješiti problem s kralježnicom jer je to ozbiljna stvar. Bez obzira na terapiju i lijekove koji će trenutačno pomoći, tek ćete operativnim zahvatom uspješno riješiti problem. Imate potporu supruga u svakom pogledu. Za dvije godine vidim veliko napredovanje u zdravlju i obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin