Obavijesti

Kolumne

Komentari 4

Hrvatski Lex Perković ima više šansi od Obamina Lex Assada

Hrvatski Lex Perković ima više šansi od Obamina Lex Assada
1

Obama je dao svoje odlučno "da" za kažnjavanje sirijskog režima, ali uz potporu i glasanje u Kongresu, čiji se zastupnici, s godišnjeg vjerovali ili ne, vraćaju 9. rujna!

VIDEO

Sva nagađanja o početku strašnog rata ovog su puta bila - posve promašena. Američka dopisnica središnjeg HRT-ovog Dnevnika iz Washingtona, dramatičnim je glasom prošlog tjedna objavila kako će napad početi u - idućih sedamdeset sati?! Bilo je to odmah malo neobično. Jer obično se govori o 72 sata? Zagovornici teorije zavjere odmah su se pitali gdje su nestala 2 sata? I što to zapravo znači? 

Drugi su, pak, bili uvjereni kako će napad sigurno početi u - nedjelju! A treći su zabrinuto upozoravali kako bismo, već idućih dana, mogli imati regionalni pa čak i svjetski sukob u koji će se "sigurno" uključiti i Iran, Izrael, Libanon pa i sama Rusija.

Bilo je tu i dramatično grotesknih stvari. Jedna od takvih bila je svakako mirotvorstvo bivšeg američkog ministra obrane Donalda Rumsfelda. Čovjek koji je bio najveći zagovornik rata u Afganistanu i Iraku, tvrdeći kako su "prijetnja za cijeli svijet" - sada je javno optužio Obamu, kako nije pružio nikakve dokaze o kemijskom oružju koji bi opravdali napad na Siriju.

Ili možda još bizarnije: Svi svjetski mediji rastezali su priču o navodnoj poruci i prijetnji Americi, koju je na Facebooku objavio 11-godišnji sin sirijskog diktatora Bashara al-Assada!

A onda, kada su već svi vidjeli krstareće rakete kako lete prema Siriji umiješala se - parlamentarna demokracija? Kako je to moguće? To nisu predvidjeli ni najveći pacifisti. 

Prvi je šaptom pao britanski premijer Cameron. Ničim izazvan, odlučio je svoju rezoluciju o vojnom kažnjavanju sirijskog režima progurati u parlamentu. A tada su se protiv njega okrenuli ne samo oni koji nisu vidjeli ništa dobro u napadu na Siriju, već i oni koji ništa dobro ne vide i u načinu na koji Cameron vodi svoju stranku, ili državne financije, imigracijsku politiku i tko zna što još…

A zatim je i Obama, iz svojeg vrta, naglasio svoje odlučno "da" za kažnjavanje sirijskog režima, ali uz potporu i glasanje u Kongresu, čiji se zastupnici, s godišnjeg odmora, vjerovali ili ne, vraćaju tek 9. rujna!! Službeno kasnije i od onih hrvatskih.

Čak i "Lex Perković" tako ima više šansi od Obaminog "Lex Assada".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Iz plaćenih PR-ovaca u neovisne političke analitičare: Daj da ti objasnim kako javnost diše...
PIRKE O ANALITIČARIMA

Iz plaćenih PR-ovaca u neovisne političke analitičare: Daj da ti objasnim kako javnost diše...

Plus+ NOVI EXPRESS Granica između PR-a i stvarnosti postaje poroznija od one s BiH. Ali dobro, što da se radi: mora se narodu, štulićevski rečeno, objasniti kako javnost diše dok čeka tko će je prvi ugušiti

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić