Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Kolumna
Tomislav Klauški
Tomislav Klauški Srijeda, 26.06.2019. u 12:18
89 komentara

Sufleri, banditi, urotnici ili labudovi. Ali baš nikad ministri

Nakon sabotera, crnih labudova, hibridnih ratova, poljoprivrednih bandita, stranačkih urotnika, sad smo dobili "suflere" koji rade protiv Lovre Kuščevića. Plenkovićeva vlada žrtva je "bombardiranja i destrukcije".

Croatian Prime Minister meets Merkel
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
89 komentara

Ova Vlada žrtva je najveće svjetske zavjere.

Ili je žrtva najvećeg slučaja paranoje u modernoj hrvatskoj povijesti.

"Svjedočimo stalnom bombardiranju ministara", požalio se premijer Andrej Plenković, odgovarajući ovih dana na pitanja o ministru Lovri Kuščeviću.

"To je slijed dobro usmjerenih napada na ministre", kaže on. "U zadnje tri godine imali smo slične pritiske na mnoge ministre. U zadnjih pet mjeseci imali smo 'bombardiranje' ministra Tolušića, ministrice Žalac, ministra Gorana Marića... Kuščević je sada deseti, jubilarni".

A za ovaj napad krivi su, pored novinara, i - sufleri.

"Sufleri su dosta bitni, s namjerom destabilizacije, destrukcije i rušenja", kaže Plenković.

Od aktivista do bandita

I tako su se "sufleri" priključili dugom i sve duljem nizu onih koji su se urotili protiv vladajuće garniture: bili su tu "crni labudovi", protiv Vlade se vodio "hibridni rat", onda su se ukazali "saboteri", pa nekakvi "lijevi aktivisti", potom se govorilo o "poljoprivrednoj mafiji", pa o "stranačkim podmetačima", pa se upiralo prstom u razne "bande" koje otkrivaju pojedinosti iz imovinskih kartica...

A tu je, naravno, i Nataša Novaković.

Nema tko se nije urotio protiv ove Vlade.

A ona, sirota, ništa nije kriva.

Plenković uporno govori o "propustima": i kad je Gabrijela Žalac pogazila dijete bez važeće vozačke dozvole, i kad je Lovro Kuščević sakrio nekretninu, ostao dužan porez, manipulirao zemljištima i nekretninama.

Ili su to sve "male sjene", kao u aferi Borg.

Tako sada možete birati: ili ćete zaključiti da je ova Vlada žrtva najveće urote ili žrtva najvećeg slučaja paranoje.

Bez odgovornosti

Ili ona naprosto radi što hoće, bez osobne ili političke odgovornosti, s premijerom koji žica novi posao, s ministrima koji se bave svojim poslovima, zataškavanjima starih i kreiranjem novih afera. Sve to pod pokroviteljstvom parlamenta ugodno ispunjenog "žetončićima". Uz koalicijske partnere namirene foteljama. S partnerima koji laju, a ne ujedaju.

Ministri proizvode afere, premijer ih ignorira, a svako novo otkriće naziva se pokušajem "destabilizacije, destrukcije i rušenja".

A sada se tome navodno pridružio i Uskok, najavljujući izvide u slučaju Kuščevićeva otkupa pa preprodaje imovine prije stečaja tvrtke.

Žrtve, a ne agresori

Nisu, dakle, ministri krivi za kršenja zakona, zaobilaženja procedure, izbjegavanja obaveza, za laganja i muljanja. Oni su žrtve, nipošto agresori.

Kao što je to i premijer Plenković. Njega treba žaliti, po mogućnosti štititi, svakako poštedjeti i pod svaku cijenu razumjeti. 

Njegova misija je dragocjena, njegova Vlada nezamjenjiva i nijedna afera, nijedan skandal, nijedan slučaj kriminala, korupcije ili sukoba interesa ne može se nositi s grandioznošću njegova zadatka. 

A taj zadatak isključivo je opstanak na vlasti.

Ili odlazak s vlasti u potrazi za nekim pametnijim poslom. Po mogućnosti u Bruxellesu. 

Ostale kolumne Tomislava Klauškog pogledajte ovdje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message