Obavijesti

Kolumne

Komentari 89

Sufleri, banditi, urotnici ili labudovi. Ali baš nikad ministri

Sufleri, banditi, urotnici ili labudovi. Ali baš nikad ministri
1

Nakon sabotera, crnih labudova, hibridnih ratova, poljoprivrednih bandita, stranačkih urotnika, sad smo dobili "suflere" koji rade protiv Lovre Kuščevića. Plenkovićeva vlada žrtva je "bombardiranja i destrukcije".

VIDEO

Ova Vlada žrtva je najveće svjetske zavjere.

Ili je žrtva najvećeg slučaja paranoje u modernoj hrvatskoj povijesti.

"Svjedočimo stalnom bombardiranju ministara", požalio se premijer Andrej Plenković, odgovarajući ovih dana na pitanja o ministru Lovri Kuščeviću.

"To je slijed dobro usmjerenih napada na ministre", kaže on. "U zadnje tri godine imali smo slične pritiske na mnoge ministre. U zadnjih pet mjeseci imali smo 'bombardiranje' ministra Tolušića, ministrice Žalac, ministra Gorana Marića... Kuščević je sada deseti, jubilarni".

A za ovaj napad krivi su, pored novinara, i - sufleri.

"Sufleri su dosta bitni, s namjerom destabilizacije, destrukcije i rušenja", kaže Plenković.

Od aktivista do bandita

I tako su se "sufleri" priključili dugom i sve duljem nizu onih koji su se urotili protiv vladajuće garniture: bili su tu "crni labudovi", protiv Vlade se vodio "hibridni rat", onda su se ukazali "saboteri", pa nekakvi "lijevi aktivisti", potom se govorilo o "poljoprivrednoj mafiji", pa o "stranačkim podmetačima", pa se upiralo prstom u razne "bande" koje otkrivaju pojedinosti iz imovinskih kartica...

A tu je, naravno, i Nataša Novaković.

Nema tko se nije urotio protiv ove Vlade.

A ona, sirota, ništa nije kriva.

Plenković uporno govori o "propustima": i kad je Gabrijela Žalac pogazila dijete bez važeće vozačke dozvole, i kad je Lovro Kuščević sakrio nekretninu, ostao dužan porez, manipulirao zemljištima i nekretninama.

Ili su to sve "male sjene", kao u aferi Borg.

Tako sada možete birati: ili ćete zaključiti da je ova Vlada žrtva najveće urote ili žrtva najvećeg slučaja paranoje.

Bez odgovornosti

Ili ona naprosto radi što hoće, bez osobne ili političke odgovornosti, s premijerom koji žica novi posao, s ministrima koji se bave svojim poslovima, zataškavanjima starih i kreiranjem novih afera. Sve to pod pokroviteljstvom parlamenta ugodno ispunjenog "žetončićima". Uz koalicijske partnere namirene foteljama. S partnerima koji laju, a ne ujedaju.

Ministri proizvode afere, premijer ih ignorira, a svako novo otkriće naziva se pokušajem "destabilizacije, destrukcije i rušenja".

A sada se tome navodno pridružio i Uskok, najavljujući izvide u slučaju Kuščevićeva otkupa pa preprodaje imovine prije stečaja tvrtke.

Žrtve, a ne agresori

Nisu, dakle, ministri krivi za kršenja zakona, zaobilaženja procedure, izbjegavanja obaveza, za laganja i muljanja. Oni su žrtve, nipošto agresori.

Kao što je to i premijer Plenković. Njega treba žaliti, po mogućnosti štititi, svakako poštedjeti i pod svaku cijenu razumjeti. 

Njegova misija je dragocjena, njegova Vlada nezamjenjiva i nijedna afera, nijedan skandal, nijedan slučaj kriminala, korupcije ili sukoba interesa ne može se nositi s grandioznošću njegova zadatka. 

A taj zadatak isključivo je opstanak na vlasti.

Ili odlazak s vlasti u potrazi za nekim pametnijim poslom. Po mogućnosti u Bruxellesu. 

Ostale kolumne Tomislava Klauškog pogledajte ovdje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode