Obavijesti

Kolumne

Komentari 123

Kako je sastavljena, onda ni ne čudi što Vlada ne funkcionira...

Kako je sastavljena, onda ni ne čudi što Vlada ne funkcionira...
1

Nije pitanje hoće li se vlada raspasti, nego kad će se raspasti. Najžalosnije je što na novim izborima nećemo birati između programa, nego se trošiti na podjele lijevo i desno

VIDEO

Ostali smo bez SDP-a s kojim smo vodili razgovore i koji nas je pokušao prevariti, i onda smo morali odlučiti - idemo li na nove izbore ili ćemo s HDZ-om bez nekakvih duljih konzultacija i pregovora donijeti potpise kod predsjednice. Ta izjava Nikole Grmoje, glasnogovornika Mosta, otkriva kako je sastavljena Vlada.

Nije tu bilo nikakvih pregovora o reformama. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je jednostavno dovela Božu Petrova pred gotov čin. Ili HDZ ili novi izbori. Nastranu to što je predsjednica izašla izvan okvira svojih ovlasti i svrstala se na jednu stranu. Grmoja je razobličio cjelokupnu političku situaciju u Hrvatskoj.

Most je bio veliko iznenađenje izbora upravo jer se postavio kao korektivni faktor. Istinska oporba i lijevima i desnima. Na kraju je pristao na koaliciju s desnom opcijom jer su bili dovedeni pred zid.

Kad se pogleda ta izjava, ne treba se čuditi svemu onome što se događa zadnjih mjesec i pol. Most i HDZ, ali i ostali parteri, ne mogu se složiti ni o čemu.

Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, prvi je javno rekao: “Car je gol”. Zazvao je nove izbore jer baš ništa ne funkcionira. Za političke analitičare nefunkcioniranje Vlade je zlatno razdoblje jer Vlada srlja iz gafa u gaf. No građani mogu samo očajavati. Sve što su željeli od države kojoj plaćaju poreze je da bude funkcionalna i pravedna. Dobili su suprotno. Domoljubnu koaliciju koja umjesto zakona potiče ideološka pitanja i Most koji jednostavno nije bio spreman ni upućen kako država funkcionira. Jer da bi pravila mijenjali, moraju ih prvo poznavati.

Ako ovako nastave, nije pitanje hoće li se koalicija na vlasti raspasti, nego je samo pitanje kad će se raspasti. Najžalosnije je što i na novim izborima nećemo moći birati između programa, nego se trošiti na podjele lijevo i desno bez sadržaja koji stoji iza toga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin