Kako se Marina Lovrić uklapa u SDP-ova pravila Bundeslige | 24sata
Obavijesti

Kolumne

Komentari 87

Kako se Marina Lovrić uklapa u SDP-ova pravila Bundeslige

Kako se Marina Lovrić uklapa u SDP-ova pravila Bundeslige
1

Bivša predstojnica Ureda sisačko-moslavačke županice objasnila je u 'Nedjeljom u dva' po kakvim je to bundesligaškim pravilima igrala za Marinu Lovrić Merzel

VIDEO

"Mi u SDP-u igramo po najstrožim pravilima, igramo nogama, a oni nogama i rukama", izjavio je ove subote Zoran Milanović. "Mi igramo po pravilima Bundeslige, a oni po pravilima treće balkanske lige".

Već u nedjelju Jasmina Janev, bivša predstojnica ureda županice Marine Lovrić Merzel, na vlastitom primjeru objasnila je o kakvim se pravilima konkretno radi.

O lažiranju računa, falsificiranju narudžbenica, izmišljanju zapisnika s nepostojećih sastanaka fantomskih savjetničkih vijeća, o financiranju privatnih zabava pod krinkom službenih događaja, te o izvlačenju tisuća i tisuća pa i milijuna kuna iz županijske blagajne.

To su ta "pravila Bundeslige".

HDZ-ova podvala

Marina Lovrić dobila je priliku iste večeri braniti se u skladu s Milanovićevim smjernicama. Pa je rekla da joj podmeće HDZ, za koju je Jovev neko vrijeme radila, kaže da se Aco Stanković obračunava s njom jer ga je tužila nakon gostovanja u emisiji, pita se zašto je Jovev cijelo vrijeme šutjela, zašto nam servira naknadnu pamet i uvjerava nas kako su sve to laži i obmane...

Valjda servirane po "pravilima treće balkanske lige".

Ona, kako je to slikovito opisao premijer, "igra nogama", a oni igraju "nogama i rukama".

I kako to obično biva, nakon 'Nedjeljom u dva' jedni ubijaju glasnika, dovodeći u pitanje moral, poštenje i motive Jasmine Jovev, drugi se pitaju kako to da županica još nije na ispitivanju u policiji: ne samo odmah nakon emisije, nego i u godinu dana od podnošenja prijave protiv nje.

Što opet zamagljuje tu podjelu između Bundeslige i treće balkanske lige.

Godinu dana šutnje

Pa se mnogi pitaju kako je moguće da u godinu dana Uskok nije poduzeo ništa povodom prijave Jasmine Jovev, već DORH tek nakon njezina gostovanja na HTV-u izlazi s priopćenjem da se "provode izvidi". 

A tko ih provodi? Porezna uprava u Zagrebu. Pod kontrolom Lovrićkina kuma Slavka Linića.

Umjesto da joj Uskok i policija pokucaju na vrata, Marina Lovrić Merzel dobila je priliku "nogama i rukama" braniti se od optužbi svoje bivše predstojnice ureda, ali i dobiti još neko vrijeme za eventualno uklanjanje dokaza iz svojih ladica, dok su potencijalni svjedoci koji bi je mogli inkriminirati dobili još dovoljno  vremena da još malo razmisle o kumovoj poreznoj inspekciji i drugim "bundesligaškim bekovima" koji uklizavaju s leđa.

U svom istupu županica Lovrić Merzel nas je željela uvjeriti kako su optužbe koje dolaze od HDZ-a automatski lažne. Otprilike kako je to bilo i u slučaju njezina kolege Željka Sabe u Vukovaru, s onim pokušajem podmićivanja vijećnice HDZ-a. 

U skladu sa starom narodnom, "lažu k'o hadezeovci".

Lažu k'o SDP-ovci

Ali opet, upravo ovih dana aktualizirana je jedna velika korupcijska afera koju su SDP-ovci, na čelu sa šefom saborskog istražnog povjerenstva Nenadom Stazićem, svojedobno forsirali kao krunski dokaz korumpiranosti Sanaderove Vlade. 

Unatoč njihovoj presudi, Vrhovni sud srušio je ovih dana sudsku presudu i oslobodio krivnje Berislava Rončevića.

Nije se, dakle, ni svaka SDP-ova pozlatila.

Znači li onda da Jasmina Jovev laže samo zato što je u kampanji nedavno radila za HDZ? To Marina Lovrić Merzel, kao ni novinari koji ističu tu informaciju kao dokaz njezine nevjerodostojnosti, ne želi objasniti. Kao da je sama činjenica da je nakon odlaska od Lovrićke "bila na platnoj listi HDZ-a" dovoljna da sruši sve tvrdnje i sve dokaze koje je Jovev skupila u kabinetu županice.

Kao da prije toga nije bila na platnom spisku SDP-ove županice. I radila sve ono o čemu je svjedočila u emisiji.

Ozbiljne optužbe

Uglavnom, iz kojih god pobuda Jasmina Jovev nastupila i iz kojih je god razloga Stanković doveo u emisiju, njezine optužbe svejedno valja shvatiti ozbiljno. 

Ona je navela konkretne primjere, iznijela konkretne iznose, spomenula konkretne dokumente, teretila čak i samu sebe govoreći o tome da je pristala falsificirati narudžbenice i zapisnike, ali i spomenula nekog SDP-ova ministra koji joj je rekao da je on čuo još gore stvari. 

I koji joj je navodno, čak i prije HDZ-a, poručio da "postupi po savjesti".

Pa je ona sve ispričala Uskoku, što sugerira da je išla po pravilima Bundeslige. Kad se godinu dana nije učinilo ništa, posegnula je za pravilima "treće balkanske lige". 

Jer u ovoj državi drugog rješenja očito nema.

Premijerovo uklizavanje

U ovoj državi premijer po "bundesligaškim pravilima" javno smjenjuje pomoćnika ministra financija i u televizijskom intervjuu šamara svog ministra financija, kojeg njegovi trabanti destabiliziraju plasiranjem medijskih afera.

Nema hrabrosti ministra i pomoćnika iz "treće balkanske lige" potjerati "nogom" iz Vlade, pa onda "nogama i rukama" radi na njegovoj kompromitaciji.

Nije stoga nikakvo čudo što se javnost pomalo gubi u ovim najnovijim aferama. 

U ovom političkom mraku koji se spustio na Hrvatsku sve mačke su postale crne. Crni su hadezeovci koji aferama ruše crne esdepeovce, crni su sami esdepeovci koji se međusobno glođu, crn je premijer kao i njegov i ministar financija čije tragove nastoji počistiti, crna je vlast, a crna je i oporba, i DORH i Uskok, i sudovi i institucije.

Ipak se svi nekako bolje snalaze u trećoj balkanskoj ligi.

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 87

VIDEO

Povratak u budućnost: Što bi bilo kad bi Ćipe hvalio partizane a Velika Srbija slavila pobjede
KOLUMNA HRVOJA KLASIĆA

Povratak u budućnost: Što bi bilo kad bi Ćipe hvalio partizane a Velika Srbija slavila pobjede

Promatrajući kako se Hrvati i Srbi suočavaju s prošlošću, sadašnjošću i budućnošću ne preostaje ništa doli se složiti s onom Marxovom da se povijest ponavlja dvaput. Prvi put kao tragedija a drugi put kao farsa

Pa kako da djeca s kolodvora TikTok budu zrela za školu, kad bulje u mobitele, Netflix, HBO...
PIRKE O EKRANIZMU

Pa kako da djeca s kolodvora TikTok budu zrela za školu, kad bulje u mobitele, Netflix, HBO...

Plus+ NOVI EXPRESS To da je oko 4000 potencijalnih prvašića nezrelo da uče kako se piše veliko slovo “O” je, naravno, strašno. Spašavati ih tako što će ih se izolirati iz vremena u kojem žive je samo uzaludno
Simptomi srčanog udara za žene i muškarce - znakovi se mogu javiti čak i tjednima ranije
KAKO SI POMOĆI DO HITNE

Simptomi srčanog udara za žene i muškarce - znakovi se mogu javiti čak i tjednima ranije

Simptomi srčanog udara kod muškaraca su snažna bol u prsima, bol u lijevoj ruci ili čeljusti, te otežano disanje. I žene to mogu osjetiti, no bol kod njih može biti više difuzna, te se širiti na ramena, vrat, ruke...