Obavijesti

Kolumne

Komentari 311

Karamarko ponovno udario po onima koji 'negiraju Hrvatsku'

Karamarko ponovno udario po onima koji 'negiraju Hrvatsku'
1

Karamarko je izjavio da "ne može ući u koaliciju s onima koji negiraju Hrvatsku" i upozorio kako "Most sada pomaže da prežive oni koji s Hrvatskom nemaju veze".

VIDEO

Tomislav Karamarko je u jučerašnjim TV nastupima govorio kao gubitnik, pa si je stoga mogao priuštiti taj luksuz da nastupa kao pravednik.

Da se razbacuje kićenim izrazima koji se u normalnim okolnostima ne povezuju tako često s HDZ-om: s principima, moralnim skrupulama, dignitetom, poštenjem...

Da se nabacuje patetičnim floskulama o tome kako će ga se "djeca zasramiti" ako uđe u koaliciju sa SDP-om. "Jedna od prvih poruka koje sam dobio bila je od mog sina koji je ponosan na mene i rekao je 'Hvala ti, tata'", kazao je Karamarko za HTV.

Moglo bi mu biti oprošteno i što se koristi takvim prozirnim upozorenjima kao što je opaska da "u Saboru ne bismo imali opoziciju i ušli bismo u jednoumlje". I to od čovjeka koji je prijetio da će uništiti SDP i svesti ga na pet ili šest posto glasova, koji je poručivao građanima da smiju slobodno misliti "samo u svoja četiri zida" i koji je najavljivao zatvorske kazne za sve koji propitkuju Domovinski rat i djelo Tuđmana i Šuška.

Očito je Karamarko bio pod stresom, pa ljudima svašta izleti.

Komplot sa Zokom

Zato mu ne bi trebalo uzeti za zlo priznanje da se sa Zoranom Milanovićem dogovorio prije razgovora u Mostu kako će zajedno odbiti prijedlog o tripartitnoj Vladi i objaviti da se ide na nove izbore.

Ne može s Milanovićem u veliku koaliciju, ali se s Milanovićem može dogovarati da odbiju veliku koaliciju.

Pa se onda ne zna što je jadnije: to što je ispao prevaren ili što je to javno priznao?

Ali Tomislavu Karamarku, unatoč svom tom stresu, svom tom jadikovanju, svim tim žalopojkama, ne može se oprostiti novo brutalno optuživanje SDP-a, zbog kojeg sve one manipulacije Mosta i SDP-a na koje se (opravdano) žalio ispadaju apsolutno opravdane.

Neoprostive izjave

Ne može mu se tolerirati tvrdnja kako "ne može ući u koaliciju s onima koji negiraju Hrvatsku". Ne može mu se prijeći preko izjave da "Most pomaže da prežive oni koji s Hrvatskom nemaju veze". 

Ne samo da za to nema nikakvih dokaza ni temelja, nego ga to diskvalificira kao bilo kakvog partnera za bilo koju buduću koaliciju. Ne samo sa SDP-om, nego i s Mostom kojega se optužuje da spašava "one koji negiraju Hrvatsku ili s Hrvatskom nemaju veze".

A kakve veze on ima s Hrvatskom?

S obzirom da "negira" sve ustavne i demokratske postulate, optužujući političke protivnike - i to one koji su dobili gotovo tri četvrt milijuna glasova hrvatskih građana - da s Hrvatskom "nemaju veze".

S kakvom to Hrvatskom ovakav Karamarko ima veze?

Zabraniti stranke

S Hrvatskom u kojoj se politički protivnici praktički stigmatiziraju kao državni izdajnici i neprijatelji države? S Hrvatskom u kojoj se izdajicama i neprijateljima smatra i gotovo milijun ljudi koji su glasali za stranke koalicije Hrvatska raste?

Znači li to da bi Karamarko, kad bi kojim slučajem došao na vlast, zabranio takve stranke koje "negiraju Hrvatsku"? Ili izbacio iz demokratskog procesa stranke koje "s Hrvatskom nemaju veze"?

Pa što je onda sjedio s takvima za istim stolom? Dogovarao s takvima odbijanje tripartitne koalicije?

Takva retorika nije kod Karamarka nikakva novost. Ona je debelo na tragu četverogodišnjeg huškanja i diskvalificiranja, forsiranja podjela i izazivanja razdora. Ali ovo više nije predizborna kampanja.

Ovo je bio intervju na javnoj televiziji u trenutku kad SDP i Most dogovaraju formiranje hrvatske vlade.

Bojkot Sabora

Sljedeći logičan Karamarkov potez bio bi bojkot konstitutiranja Hrvatskog sabora, traženje poništenja parlamentarnih izbora, jer čelnik koalicije koja uzurpira pravo da se naziva Domoljubnom ne može dopustiti da Hrvatskom i dalje vladaju oni koji "negiraju Hrvatsku i s njome nemaju nikakve veze".

I koji, nastavio je Karamarko, uvode ćirilicu u Vukovar, ignoriraju branitelje i invalide Domovinskog rata i sve na tom tragu.

To je opasno zagađivanje javnog prostora i političkog dijaloga.

I možda se moglo Karamarku oprostiti to što je loš gubitnik. Što se poziva na moral i principe, a ne preza od najbrutalnijih udaraca ispod pojasa.

Da sve ovo zapravo nije na tragu njegove politike u ove četiri godine. 

Ako itko ovdje "negira" demokratsku i modernu Hrvatsku i s tom tolerantnom i višestranačkom Hrvatskom "nema veze", onda je to predsjednik HDZ-a.

Kamo sreće da su mu ovo bila oproštajne izjave. 

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 311
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Eurosong obojan skandalima: Šokantna Irska, diskvalificirali Nizozemca, veliki prosvjedi...
UĆI ĆE U POVIJEST

Eurosong obojan skandalima: Šokantna Irska, diskvalificirali Nizozemca, veliki prosvjedi...

Nemo i pjesma 'The Code' odnijeli su Eurosong u Švicarsku, a Baby Lasagna završio je drugi! No, osim odličnih rezultata za Hrvatsku, ovaj ćemo Eurosong pamtiti i po brojnim skandalima...
Kućni broj ima značenje: Evo koje dobre stvari vam donosi
IZRAČUNAJTE GA

Kućni broj ima značenje: Evo koje dobre stvari vam donosi

Da biste otkrili svoj broj, trebate ga svesti na jednoznamenkasti, pa tako ako živite na broju 63, jednostavno zbrojite znamenke 6 i 3 te ćete dobiti konačan broj 9