Obavijesti

Kolumne

Komentari 29

Lino: Demonstrirali smo moć, ni s Tunisom nema opuštanja

Protiv Tunisa bit će jednako kao i u prvih pet utakmica. Nema opuštanja! Vjerujem u Slavka i naše reprezentativce. Ipak, treba biti koncentriran i motiviran do kraja

VIDEO

Vidim da je ozračje u reprezentaciji jako dobro i to je odlična najava četvrtfinalne utakmice. Imam neki dojam da nas svi vide u završnici, ali na to moram posebno upozoriti. Bez obzira što smo pokazali jako puno u utakmicama u skupini. Sve nas je posebno inspirirala demonstracija moći koju smo prikazali.

No sada imamo prvu utakmicu na ispadanje i Slavko je dobro rekao da tek sada počinje ono pravo. Znate kako se kaže da 'ne treba raditi ražanj, a zec je još u šumi'. Ma naravno da smo favoriti, ali ne smijemo dopustiti iznenađenje. Moramo do kraja Igara biti koncentrirani i motivirano ulaziti z svaku utakmicu.

Što reći o Tunisu? Oni su tipični predstavnik afričke škole rukometa, imaju tu agresiju koja odlikuje afričke momčadi. No protivnik su nam po ukusu. Igraju slično kao Koreja, a znamo kako su oni prošli protiv nas. No još jednom upozoravam da još nismo ništa osvojili. Upozorio je i Slavko na to i tako i treba. Ipak sada dolaze eliminacijske utakmice i treba biti jako oprezan.

Moram čestitati svima u reprezentaciji na koncentraciji koju su dosad pokazali. Igramo u neobično kasnom terminu, ali to nam sigurno neće smetati. Bit će jednako kao i u prvih pet utakmica. Nema opuštanja! Vjerujem u Slavka i naše reprezentativce.

Dosad smo na Olimpijskim igrama predstavili tri vrste obrane, 6-0, 5-1 i 5+1 s Balićem. Vjerujem u sve tri obrane i bez obzira koju ćemo igrati protiv Tunisa, neće biti problema.

Francuzi su lagani favoriti protiv Španjolske

Gledao sam nekoliko puta i Francuze i Španjolce na Igrama. Francuska je na papiru favorit u tom četvrtfinalu, no papir ništa ne znači. Bit će to komplicirana utakmica, Španjolci mogu biti itekako neugodni. Kod Francuza sam vidio dobre stvari, ali i padove tijekom svih utakmica.

Pobjednik tog susreta čeka nas u polufinalu. Mi smo napravili veliki korak naprijed u tranziciji, kontri i polukontri. Mislim da za to trebamo pohvaliti Slavka i stožer. Polukontra je naš veliki dobitak. Nije to samo kontra nego i strašna polukontra s Duvnjakom i svima ostalima. To je kompletna polukontra i bit će naš jaki adut ako se u polufinalu sretnemo s Francuzima. Jer oni to ne mogu pratiti, starija su momčad i teško nam mogu parirati. Baš zbog toga imaju pritisak da moraju svaki napad realizirati jer znaju da ide kontra promaše li. Isto tako mogu ih i Španjolci kazniti preko brzih krila.

Djevojkama kapa dolje, napravile su velik pomak

Od svih igara s loptom na Igrama rukomet je najviše napredovao. Istina je što kaže izbornik Canjuga da naše cure igraju kao frajeri. To je nevjerojatan pomak naprijed, niti jedan dvoranski sport poput košarke i odbojke se više ne može ravnati s rukometom. To je atomska igra. Do jučer to se dalo naslutii kod nekih, ali ne ovako kao sada. Naše igraju atraktivno i brzo i nitko nije ravnodušan na to.

Možemo biti jako zadovoljni jer su napravile zaokret u poimanju rukometa. Moram se sjetiti i Amerikanaca. Oni, na primjer, kažnjavaju svoje sportaše koji se ozlijede, prehlade ili razbole. Govorim to zbog ozljede gležnja Andreje Penezić. Treba imati steznike i preventivno. Jer to je toliko promjena pravca, agresivnosti, brzine... Stvarno je šteta da Penezić nije igrala do kraja. Ne kažem da bismo s njom sigurno prošli u polufinale, ali bili bi puno bliže nego bez nje. Neovisno o tome, velik kompliment zaslužuju izbornik i cijela reprezentacija. Ovakav rad treba primijeniti na mlađe uzraste.

Rukomet postaje globalni sport

Mislim da zaista Europa sa rukometom postaje globalni sport jer taj ritam koji nudi je nešto fantastično. Prekrasno je gledati i igrati takav sport koji nudi brzinu i atraktivnost. No ne smijemo biti konzervativni i moramo promijeniti način na koji se donose sudačke odluke. Suci imaju preveliku slobodu u rukometu, za razliku od ostalih sportova.

Neće ni Amerikanci ostati ravnodušni na to ako se nastavi ovako. Sjećam se da sam 1996. bio u Atlanti kada su amerikanci gledali i bili su oduševljeni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Iz plaćenih PR-ovaca u neovisne političke analitičare: Daj da ti objasnim kako javnost diše...
PIRKE O ANALITIČARIMA

Iz plaćenih PR-ovaca u neovisne političke analitičare: Daj da ti objasnim kako javnost diše...

Plus+ NOVI EXPRESS Granica između PR-a i stvarnosti postaje poroznija od one s BiH. Ali dobro, što da se radi: mora se narodu, štulićevski rečeno, objasniti kako javnost diše dok čeka tko će je prvi ugušiti

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić