Obavijesti

Kolumne

Komentari 28

Lino: Idemo naplatiti račune, ma idemo u Londonu do kraja

Mi se nemamo se čega bojati protiv Francuza, jaki smo. Stvarno smo jaki! Moramo izdržati grubu igru i mislim da će se sve riješiti prije kraja, a ne u zadnjim minutama

VIDEO

Ne bih želio biti preoptimističan, ali vrijeme je da ih maknemo u polufinalu kao što smo to učinili 2008. u Norveškoj i 2005. u Tunisu. Moramo danas naplatiti sve naše račune s njima. Siguran sam da idemo u finale, da idemo do kraja u Londonu.

No, lako je to sada reći, ali trebat će to odučiti na terenu. Vidim da su dečki motivirani što je odlično. Francuzi su na Olimpijskim igrama imali padova. Nisu konstantni i to je naša prilika. Dapače, vidjeli ste da je i Španjolska imala veliku šansu do samoga kraja. 

Momci će izgarati na terenu, budite uvjereni u to. I ovaj put će odlučiti obrane. Mi moramo imati jaku, čvrstu i pokretnu obranu iz koje će ići naše ubojite kontre. Ma, uvjeren sam da će Slavko i dečki iznaći dodatnu snagu i otići do samoga kraja. Osvojit ćemo i to zlato!

Mi se nemamo se čega bojati protiv Francuza, jaki smo. Stvarno smo jaki! Nisu oni nas baš tako često pobjeđivali kao što se čini. Kad ovako gledamo peče samo što su nas dvaput u finalu dobili. Ali, podsjećam, tada se nije ravnopravno sudilo. Ovaj put suđenje će biti puno bolje i pobijedit će bolji, a to je bez sumnje Hrvatska.

Moramo izdržati njihovu grubu igru i mislim da će se sve riješiti prije kraja, a ne opet u zadnjim sekundama. Ma neće se stalno vaditi u zadnjim sekundama, svemu jednom dođe kraj. Suci su ih često gurali, ali sam uvjeren da ovaj put neće odlučiti suci. Sude nam Norvežani i nekako sam siguran da će dobro suditi.

Ovaj put ih jednostavno ne smijemo ispustiti. Oni imaju starije igrače i naša brzina mogla bi im stvarati probleme. Imamo brza krila, kojima se u toj ubojitoj tranziciji priključuje Domagoj Duvnjak. Još ako Blaženko Lacković bude u formi kao do sada i nastavi zabijati izvana te se priključi Balić sa svojim iskustvom, nema im pomoći. A što reći o Voriju. Opet će voditi rat na crti, ali on je uvijek bio jak kad se odlučivalo. Moramo biti tim, a to jesmo. Doista imponira ponašanje svih igrača.

Dansku smo uništili sa flasterom na Hansenu, no ne znam koliko bi dobar bio flaster jer imaju nekoliko dobrih pojedinaca. Imaju Karabatića, Accambraya, Narcissea... 

Čekali su tog Accambraja i stavili su ga u pravom momentu. Znao sam da će ga njihov izbornik uvrstiti u jednom trenutku u momčad i pogodio je pravi trenutak. On je odličan igrač.

Naša velika prednost bi trebala biti njihova desna strana napada. Jer Fernandez koji je dešnjak te mladi Barachet radit će puno tehničkih pogrešaka iz kojih bi mi trebali trčati u kontre i polukontre. Tranzicija je naše veliko oružje. Pogotovo polukontre preko kojih neobranjivo nadiremo u sredini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera