Obavijesti

Kolumne

Komentari 25

Ljude privode zbog maske, a premijer ne želi u samoizolaciju

Ljude privode zbog maske, a premijer ne želi u samoizolaciju

Provest će Plenković sate s ljudima pozitivnima na koronu, no njemu nakon toga ne trebaju ni izolacija ni testiranje. Kakva maska, kakva distanca. Ono što se nama nameće, njemu nije obavezno

VIDEO

Gospodari kaosa u punom su zamahu posljednjih dana. Pa nam cijela država nalikuje na mračni Gotham City, gdje svakodnevno iskače neki dijabolični Joker, što širi opasne ideje, represiju, paniku. Unosi nemir. Svjedočimo scenama u kojima policija, pred uplakanim djetetom, satre čovjeka na podu, jer nije želio staviti masku.

Pogledajte video: Priveli ga jer nije imao masku

Pokretanje videa...

Izbacivanje iz vlaka 01:50

Istodobno, imamo premijera kojega bi najbolje bilo preseliti u neki znanstveni laboratorij. Kako bi ga mogli proučavati velikani svjetske znanosti. Jer on je posebno biće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Provest će sate s ljudima pozitivnima na koronu, no njemu nakon toga ne trebaju ni izolacija ni testiranje. Kakva maska, kakva distanca. Ono što se nama nameće, njemu nije obavezno.

Dvostruka mjerila u službi izbora ili superčovjek koji bi mogao ravno u holivudski hit kao novi član Lige pravde? Ipak ono prvo.

A uz sve, neki bi politički kandidati ušutkali slobodu govora i mišljenja. Zabranili bi ankete šezdeset dana prije izbora. Vjerojatno zato da mogu nesmetano plasirati svoje otrove i obmane.

Istodobno, nimalo im ne smeta kad se silovane žene, koje žele pobačaj, na opskurnom skupu naziva ubojicama. Pa dok pokušavamo probaviti sve ovo, eno i članova famoznog stožera, koji se busaju u prsa svojom stručnošću, a posve je jasno da im je svrha postala samo jedno.

Žestoko djelovati u službi politike i vladajuće stranke.

Braniti neodgovornog premijera kojeg osuđuje cijeli svijet te istodobno trenirati strogoću na ljudima koji ne znaju više koga bi slušali u toj putujućoj menažeriji. Jer ni znanstvenici se ne mogu usaglasiti. U istom danu jedan će reći kako je virus oslabio, a drugi tvrditi da je virus jednake jačine kao na početku.

A ljudi samo žele živjeti što normalnije. Žele jasno znati pravila, ali da ona jednako vrijede za sve. Žele čuti zdrave stavove, vape za ohrabrenjem u ovim neizvjesnim vremenima, za idejama koje znače put u bolju budućnost, osiguranje egzistencije i ljudskih prava.

No ništa od toga ne vidimo. Dobili smo samo gomilu kaosa, političke marionete i ambiciozne lovce na vlast. Dobili smo kraljeve gluposti i diletantizma.

Uobičajeno.

Ali ovoga puta udruženo s koronom.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…