Obavijesti

Kolumne

Komentari 11

Nova Birtija: Hajduk treba prodati ili pokloniti - moralu

Nova Birtija: Hajduk treba prodati ili pokloniti - moralu
1

Gradonačelnik Baldasar odbio je ponudu Amerikanaca za kupnju Hajduka. Na kraju iduće sezone imat ćemo više podataka za novu procjenu je li privatizacija nužna

VIDEO

Jedan sam od onih što smatraju da rješenje nije u demokraciji, nego u moralu. Što će reći da je veća šansa da bi Hajdukom bolje upravljao privatnik nego grad, regija ili država, ali ako je taj tko upravlja Hajdukom moralan, onda je bolje da svetinja, ako je ikako moguće, ostane u rukama naroda. 

Jer su veće šanse da će ljubav pobijediti sirovu želju za profitom, a da ni profit neće trpjeti. Nemam pojma o ovim Amerikancima. 

Kako to političari i biznismeni vole reći, o njima i njihovoj ponudi znam što se moglo pročitati u novinama. Možda levitiraju i hodaju po vodi, ali to ne rade javno kako im se ne bi moglo prigovoriti da su tašti, gordi. Možda su najveći dripci koje je Split vidio (ili ih skrivene iza “manekena” koji su tabanali gradom nije vidio), ali meni bi bili uvjerljivi da su rekli da hoće srušiti Poljud, zgrabiti Stari plac i u “dealu” s Todorićem ili kime već tamo raditi neki nekretninski biznis, eventualno sagraditi novi stadion izvan grada i tako dalje. Ovako, slušajući kako im iz usta same palačinke i milijuni ispadaju, uopće mi nisu bili uvjerljivi i mislim da je Baldasar dobro postupio.

Igra se neki Superkup. Možda pobijedi Dinamo, možda Hajduk, no neovisno o ishodu časne revijalke, jasno je da se Dinamom bolje upravlja, to jest da se Dinamom godinama bolje upravljalo. Pustimo sad na stranu odnose u Savezu, najbolja je oklada da su i Zagrepčani i Splićani tu isti, samo Mamić bolje “igra”. Hajduk je imao bolji start, ali je prosuo prednost stečenu uspjesima u Ligi prvaka. Dinamo je imao Barišića da izbavi klub iz gliba - za ovu priču nije važno što je Maminjo preuzeo igru, nego da je imao što preuzeti - dok Hajduk facu poput Barišića godinama traži. 

Je li ta faca Baldasar ili je gradonačelnik tek treba pronaći, ne znam. Ali da mislim da je prošla sezona Hajduku na ponos, mislim.

Na kraju iduće sezone imat ćemo više podataka za novu procjenu je li privatizacija nužna. Hajduku želim da buduće “Amerikance”, a sigurno će ih biti, ne mora dočekivati kao spasitelje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...
FELJTON

Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...

Polovinom 19. stoljeća osnivaju se prve organizirane vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj. Tako je 1863. u Rijeci osnovana prva profesionalna vatrogasna postrojba