Obavijesti

Kolumne

Komentari 0

Ovo je deset najgorih ozljeda glumaca na filmskim setovima

Ovo je deset najgorih ozljeda glumaca na filmskim setovima
1

Divno je biti glumac. Drže te kao kap vode na dlanu, da ti ne bi poremetili “proces”. Sve to naravno da bi izvedba bila čim bolja i da se snimanje odradi čim brže jer produkcija filma može biti stravično skup sport.

VIDEO

Koliko god glumci bili zaštićeni, nezgode se dogode. Ovdje sam izvukao par primjera gdje su se glumci i glumice povrijedili na setu. U videu je prvih pet slučajeva, a u tekstu ispod još pet! 

Darryl Hannah - Blade Runner

Dame imaju prednost. Na snimanju scene u Blade Runneru, lik od Darryl Hannah mora bježati. To je u redu, međutim taj bijeg se događa u sceni gdje lijeva kiša, sve i mokro, i posljedično, sklisko. I tako se ona u svoj svojoj revnosti poskliznula i otklizala u auto, razbivši staklo i svoj lakat. Kao prava profesionalka, odradila je tu scenu do kraja, ona je ostala u finalnoj verziji filma (mislim da postoji u svim verzijama Blade Runnera), a za uspomenu su joj ostali ožiljci. Naime, pri udaru u staklo, lakat joj je puknuo na osam mjesta.

George Clooney - Syriana

Nekada najpoželjniji neženja, George Clooney je umalo tragično završio za vrijeme snimanje poznate scene mučenja. Pri padu dok je bio vezan za stolicu razbio je glavu, ali osim toga, i puno gore, dobio je povrede vrata i kralježnice toliko teške da mu je leđna moždina curila na nos. Za vrijeme oporavka je trpio stravične bolove, čak i uz lijekove te pribjegavao alkoholu (sad mi je malo jasniji njegov biznis s tekilom). Dugotrajnom terapijom je uspio umanjiti simptome, ali više nikada neće ići kao prije.

John Rhys Davies - The Lord of the Rings

Za ulogu Gimlija Peteru Jacksonu je trebao jedan klasni klasni i glasni glumac i našao ga je u Johnu Rhysu Daviesu. Davies je to sa zadovoljstvom prihvatio, iako je to značilo provesti gotovo dvije godine na Novom Zelandu. I znao je da će za ulogu patuljka Gimlija morati nositi tonu protetike i šminke i da će nanošenje iste trajati satima. Ono što nije znao je da će imati snažnu alergijsku reakciju na ljepilo kojim se ta protetika pričvršćivala. I tako je morao duge dvije godine trpjeti crvenilo, svrbež i plikove. I to je glavni razlog zašto se nije pojavio u Hobit serijalu.

Malcolm McDowell - Clockwork Orange

Stanley Kubrick traži zaista mnogo od svojih glumaca. Perfekcionist u duši, nije mu problem odraditi 40-50 takeova, samo da dobije savršenu izvedbu. Zato njegovim glumcima nije lako. A pogotovo nije bilo lako Malcolmu McDowellu u sceni rehabilitacije u Paklenoj naranči. Naime, u sceni je bilo potrebno da su mu oči zakačene kukicama kako ih ne bi mogao sklopiti. I bez obzira na to što su imali oftalmologa koji mu je stalno kapao kapi u oči, svejedno je uspio ozlijediti rožnicu i skoro ostati bez vida. Zaista je Kubrickov kruh sa sedam kora.

Martin Sheen - Apocalypse Now

Nije lako bilo Coppoli pri snimanju ovog filma. Em mu je Marlon Brando, koji je trebao glumiti prekaljenog vojnika, došao na snimanje s 40-ak kila previše i bez naučenog teksta. Međutim, nije se on povrijedio. Martin Sheen je bio taj koji je nastradao pri poznatoj sceni živčanog sloma u hotelu. Izgleda da je ovdje bilo vrlo malo glume jer je čovjek pred kamerom u alkoholiziranom stanju zaista i proživljavao živčani slom. U toj sceni razbije ogledalo, rasiječe ruku i razmazuje tu krv po sebi. Međutim, ovo je samo crtica iz produkcijskog kaosa koji je bila produkcija Apokalipse danas.


'Osvrtnika' svakako zapratite i na YouTubeuFacebooku i Instagramu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume