Obavijesti

Kolumne

Komentari 20

Plenković povezao Milanovića i ustavne suce u teoriju zavjere

Plenković povezao Milanovića i ustavne suce u teoriju zavjere
1

Nakon što je prije par dana otkrio kako je "identificirao one koji žele minirati rad Stožera", premijer je jutros novinarima otkrio "povezanost" šefa države i ustavnih sudaca koji su rušili odluke Nacionalnog stožera.

VIDEO

Andrej Plenković je "gledao tko što piše, tko što govori, tko je s kim povezan", pa došao do spektakularnog zaključka: predsjednik Zoran Milanović i ustavni suci koji su imali izdvojena mišljenja o ustavnosti epidemioloških mjera su - "povezani".

Još gore, on je protivljenje mjerama Nacionalnog kriznog stožera nazvao "aktivizmom", na čije čelo je instalirao predsjednika Republike.

"Ja sam analitičan", pohvalio se Plenković prije jutarnjeg Aktualnog prijepodneva u Hrvatskom saboru, komentirajući izdvojena mišljenja nekih ustavnih sudaca.

Ovoga vikenda, pak, ovako "analitičan" upozorio je kako su "identificirani oni koji žele minirati rad Stožera".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sve je Plenkoviću jasno. I "miniranje", i "aktivizam", i "povezanost". I želi sve to prikazati kao nešto loše, opasno, destruktivno, kao nekakvu "političku agendu". Predsjednik i par ustavnih sudaca "miniraju" rad Stožera.

HDZ drži u šaci

I to onog Stožera koji Plenković drži u šaci. Kao što u šaci drži i Ustavni sud. I ne treba biti previše "analitičan" da bi se došlo do zaključka da HDZ drži sve u svojim rukama.

Pogledajmo samo jutrošnji igrokaz u Saboru. Maja Grba Bujević, bivša članica Nacionalnog stožera civilne zaštite, postavlja zastupničko pitanje Viliju Berošu da objasni javnosti kako se to Hrvatska sjajno borila protiv pandemije. I to na dan kad je zabilježeno 280 novozaraženih i šestero umrlih.

Jesu li zastupnica i ministar zdravstva bili povezani? 

Je li to politiziranje pandemije i parazitiranje na radu Kriznog stožera? 

HDZ-ov sud

I kad se već govori o povezanosti, puno toga moglo bi se reći o povezanosti HDZ-a i HDZ-ovih ustavnih sudaca, koji svojim zaključcima pokrivaju odluke HDZ-ova kriznog stožera koji se nalazi pod izravnom kontrolom HDZ-ove vlade. 

Zašto je ta vrsta povezanosti, kao i povezanost odluka kriznog stožera s nekim interesnim skupinama, poput Katoličke crkve, logična, poželjna i normalna, a povezanost predsjednika države s nekim ustavnim sucima "aktivizam", nešto destruktivno, negativno i nepoželjno?

Zanimljivo, Plenkovića nije svojedobno smetao "aktivizam" branitelja i njihova povezanost s HDZ-om, u jeku uličarskog rušenja legalne SDP-ove vlade. 

Saboteri "miniraju"

Ali sad širi teorije zavjere o povezanosti šefa države i SDP-ovih ustavnih sudaca, optužuje ih za "miniranje" odluka stožera, kao da se radi o grupi sabotera koje je "identificirao", a sad će ih dati uhapsiti i suditi za izdaju.

Kao što je za izdaju optuživao sve koji su se usudili kritizirati odluke Stožera.

To je opasna retorika za kojom Plenković sve češće poseže, kao što njegovi stranački paževi sve češće prozivaju "soroševce" i sve one koji se usude propitivati i kritizirati rad Vlade, Sabora, Kriznog stožera...

Stvaranje atmosfere zavjere i linča nije novost u hrvatskom društvu, naročito kad dolazi od HDZ-a, a ovoga puta optužbe protiv "nenarodne vlade" i "mrzitelja Hrvatske" zamijenile su optužbe protiv "aktivista" koji "miniraju" rad Stožera, a onda i Vlade, pa i Ustavnog suda.

Plenković je sada iskoristio priliku da u Zoranu Milanoviću ponovno pronađe svog najdražeg neprijatelja, onoga preko koga će ojačati svoju suverenističku poziciju u odnosu na Ustavni sud, Krizni stožer i Vladu.

To je HDZ-ova domena koju nitko ne smije "minirati". Pa ni šef države. 

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang