Obavijesti

Kolumne

Komentari 117

Podmićuju, švercaju, izbacuju i hvale se da su "bolji sto puta"

Podmićuju, švercaju, izbacuju i hvale se da su "bolji sto puta"
1

Tko zna na što je mislio Milanović kad je rekao da je SDP "sto puta bolji" od HDZ-a. Na Željka Sabu, Mladena Novaka, Lidiju Bertović, Marinu Lovrić, Tihomira Jakovinu?

VIDEO

"Bolji smo sto puta!"

Tko zna na što je mislio Zoran Milanović kad je plasirao ovu parolu prošloga vikenda na izbornoj konvenciji SDP-a u Dubrovniku.

Možda na svog vukovarskog gradonačelnika Željka Sabu protiv kojeg je upravo ovih dana potvrđena optužnica zbog podmićivanja gradskih vijećnika nakon lokalnih izbora.

Možda na predsjednika međimurskog SDP-a i županijske skupštine Mladena Novaka koji je ovoga tjedna "pao" na granici s BiH prenoseći u svom automobilu 74 tisuće eura u gotovini.

Možda na Marinu Lovrić Merzel i njezinu rastrošnost, luksuziranje i bahato vladanje jednom od socijalno najugroženijih županija.

Možda je čak mislio na Aleksandru Kolarić koja će baš sutra biti izbačena iz stranke zbog verbalnog delikta, bez šanse da se obrati Glavnom odboru, da kaže nešto u svoju obranu ili da osoba koju se izbacuje dobije priliku oprostiti se od stranačkih kolega.

Smijenjena, pa uhićena

A tko zna, možda je Milanović u tom trenutku pomislio i na ravnateljicu Nacionalnog parka Plitvička jezera Lidiju Bertović koja je jučer smijenjena, a potom i zaustavljena od strane policije zbog netransparentnog, a možda čak i nezakonitog poslovanja.

Može Milanović misliti da je SDP bolji od HDZ-a. Ali baš "sto puta"?

Evo, Lidija Bertović je na čelo NP Plitvička jezera došla zbog bliskosti s tada friško instaliranim ministrom zaštite okoliša Mihaelom Zmajlovićem. Odmah je naručila luksuzni terenac i odmah joj ga je ministar zabranio. Ali već tada je bilo jasno koji su joj prioriteti. Držala se tamo 16 mjeseci, bez plana, bez strategije, bez jasnog smjera razvoja, a onda smijenjena istog dana kad je i privedena.

Ministarstvo danas tvrdi kako Bertović nije imala "ni osnovni koncept razvoja". Pa kako je onda postavljena na tako važnu poziciju?

Zamjena bolja od smijenjene

Ministarstvo sada na njezino privremeno postavljao osobu koju se hvali kako je "tijekom radnog staža od 1999. godine obnašala više odgovornih, rukovodećih, funkcija u raznim poslovnim jedinicama". Ta osoba nije mogla odmah biti postavljena za ravnateljicu. Morala je najprije pričekati da se Lidija Bertović izgušta.

A Milanović se hvali kako je Hrvatska bolja pod ovom nego pod prošlom vlasti. Vjerojatno i jest, samo koliko?

Toliko da se ministra poljoprivrede treba "veslom tjerati na Bali" da tamo radi svoj ministarski posao? Toliko da se na ključna mjesta postavljaju nesposobni, pa i štetni kadrovi, a onda popravlja greška kad intervenira policija? Ili toliko da oni koje se ulovi na granici tvrde kako nisu znali da se 73 tisuće eura u gotovini ne smije iznositi iz države?

HDZ je nosio uokolo keš eure u torbama. Sad je to počeo raditi i SDP.

Gromoglasna šutnja

I dok Milanović na sav glas viče kako je SDP "bolji sto puta", da je njegova Vlada "bolja od prethodne", da je "Hrvatska bolja država pod Kukuriku koalicijom nego pod HDZ-om" i ono najbolje, da ga "više nije sram kakvu to državu imamo", ipak šuti o optužnici protiv Sabe, o nedemokratskom izbacivanju Kolarićke iz stranke, o ministrima i županima u sukobu interesa, o svom šefu županijske organizacije koji vozi tisuće eura preko granice i o sve brojnijim aferama, greškama i propustima ove vlasti.

A Vlada donosi odluke koje Ustavni sud kasnije ruši: jednom sa Zdravstvenim odgojem, a sada i s uvođenjem radne obaveze za liječnike u štrajku.

Što Milanović češće ističe da su oni "bolji sto puta", sve više se čini da ne želi u to uvjeriti hrvatske građane i svoje birače, već prvenstveno - samog sebe.

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Prošla baba s kolačima: Kako su 'možemovci' širom otvorili vrata izborne pobjede HDZ-u
KLAUŠKI O PROMAŠAJU LJEVICE

Prošla baba s kolačima: Kako su 'možemovci' širom otvorili vrata izborne pobjede HDZ-u

Plus+ NOVI EXPRESS Sada Benčić staje na čelo pokreta za spas Hrvatske od HDZ-a, skupljajući ostatke ostataka oporbe s idejom da se nekako sklepa oporbena većina i formira Vlada mimo HDZ-a. Premalo i prekasno

Kukavička šutnja: Zašto biskupi ne kažu DP-u da im program nema veze s kršćanstvom?
KOLUMNA DADE MILASA

Kukavička šutnja: Zašto biskupi ne kažu DP-u da im program nema veze s kršćanstvom?

Plus+ NOVI EXPRESS Trebali bi nedvosmisleno reći da Domovinski pokret nema nikakve veze s kršćanstvom i da je njihov program apsolutna suprotnost evanđelju i socijalnom nauku Crkve, piše Dalibor Milas
Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin