Obavijesti

Kolumne

Komentari 88

Pojest ću trenersku diplomu ako Bandić osvoji 2 mandata

Pojest ću trenersku diplomu ako Bandić osvoji 2 mandata
1

Bivši "crveni gradonačelnik", "rođeni socijaldemokrat", sad se bori protiv "crvene Hrvatske". Zašto ide u sve to? Jer želi steći imunitet? Boji se uhićenja?

VIDEO

Nitko nije tako usamljen poput samuraja, osim možda tigra u džungli. Tako nekako počinje jedan Jarmushov film. Milan Bandić  u subotu je na najavi kandidature, pod onim turobnim pljuskom izgledao usamljeniji od samuraja, usamljeniji čak i od tigra u džungli. Na nekim fotografijama, nekadašnji čovjek dijamantne volje izgleda doslovce kao Gospa od sedam žalosti...

Čak i Kerum ne bi s njim

Nije to lice pobjednika. Milan Bandić ulazi u parlamentarnu utrku bez ijednog javnog saveznika,  s brojnim (prema tvrdnji Nacionala, navodno više od 150) kaznenim prijavama, bez jasne političke ideje.

Bivši "crveni gradonačelnik", "rođeni socijaldemokrat",  sad se bori protiv "crvene Hrvatske". Zašto ide u sve to? Jer je jasno da je izgubio Zagreb? Jer želi steći imunitet? Boji se uhićenja? Ili se bori za goli politički opstanak? Pozicija saborskog zastupnika je  sto puta slabija od pozicije zagrebačkog gradonačelnika pa je jasno da je riječ o odstupnici, potezu očajnika. Milan Bandić mogao bi biti politički faktor tek ako u Sabor uvede par zastupnika, ali šanse za to su nikakve... Čak ni njegov prijatelj Kerum ne želi u ortakluk s njim.

Kerum i Jambo imaju svoju računicu  

Kerumova je matematika drugačija. Njemu za vratom ne dišu ni DORH ni policija, ali se u Splitu očito nije snašao. Investicije rikavaju, životni projekat Hotela Marjan je u škripcu, pozicija "poteštata" drugog grada u državi zahtjevnija je no što je u snu sanjao, pa bi mu odlazak u Sabor - sa nekoliko zastupnika, o čemu sanja otvorenih očiju - pojačao šanse na svim tržištima. Dospije li HDZ u poziciju da treba par ruku za većinu, Kerum bi - s rođenim trgovcem, partnerom Jambom koji bježi od izgledne havarije HSS-a  - mogao unosno profitirati i privesti kraju sve svoje projekte. 

Sada se čini da bi HDZ mogao dobiti izbore samo ako proglasi "Zakon o ništetnosti svih izbornih rezultata po kojima HDZ nije izborni pobjednik", dakle tek u vicu, ali nova će vlada vjerojatno biti klimava kao babini zubi. 

"A kad se isprazni kasa, ostaju tri asa..." Mogu li oni biti "treći put" na desnici? I "Stijena" Bandić, i 'graditelj divovskog Isusa' Kerum i 'kralj mandarina' Jambo tvrde da su nova sila na političkoj sceni. Prije će, ipak,  biti da spašavaju ono što se spasiti dade.

NAPOMENA: Autor se obvezuje pojesti svoju trenersku diplomu ako Milan Bandić Stijena osvoji više od jednog zastupničkog mjesta u Saboru. Izjava je dana pred svjedocima, časnim i ozbiljnim ljudima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana