Propala privatizacija HŽ Carga: Ministar treba znati s kim radi | 24sata
Obavijesti

Kolumne

Komentari 13

Propala privatizacija HŽ Carga: Ministar treba znati s kim radi

Ministar nije znao, ili želio reći da je šef Grampet grupe uhićen zbog davanja mita. Kao što nije, a trebao je znati, da pregovore vodi s "mladom" kojoj prijeti - zatvor

VIDEO

Propast privatizacije HŽ Carga, uz poslovni krah, skriva i jednu epski nesretnu 'ljubavnu priču". O samim pregovorima za kupnju HŽ Carga, znalo se - vrlo malo. 

Prema dostupnim informacijama Vlada je kontakt s Gruicom Stoicom, izgledom upadljivo neobičnim vlasnikom rumunjske Grampet grupe, počela još u siječnju 2013. godine. Za HŽ Cargo tada su, prema analizama, najviše interesa pokazale njemačke, austrijske i češke željezničke kompanije. Sasvim razumljivo, njima bi povezivanje s jadranskim lukama bio logičan i zanimljiv prometni i ekonomski interes. 

No, kad je raspisan natječaj za privatizaciju 75 posto hrvatske željezničko-transportne kompanije, stigla je samo jedna ponuda. I to ona - rumunjska. 

Dio hrvatskih medija dočekao je živopisnog i neobičnog rumunjskog tajkuna - hvalospjevima. Nije to bilo neobično. Promociju i medijsku kampanju za Grampet grupu vodila je ista PR kompanija koja je vodila i predizbornu kampanju za SDP-ove ministre. 

Gruica Stoica svojim je razdrljenim košuljama i šarenim maramama svezanim oko vrata izgledao poput egzotičnog, modernog, bogatog, i pomalo feminiziranog nasljednika grofa Drakule.

No, posljednjih tjedana počela su govorkanja kako je ova rumunjsko-hrvatska poslovna ljubav pred krahom. U poznatim dnevnim novinama prije tjedan dana objavljen je i vjerovali ili ne tekst pod naslovom "Gruica zaljubljen u ministra, a za zastoj kriv HŽ Cargo"??!!

Prije nekoliko dana, kad je postalo jasno da od posla nema ništa, ministar Hajdaš Dončić novinarima je izjavio kako "mlada ima pravo biti uvrijeđena kad gubi"??!!

Dan prije nego što je na sjednici Vlade i službeno objavljeno kako se raskida ugovor s Grampet grupom, njen vlasnik pred kamerama je uhićen u svom domu u Bukureštu. Ministar Dončić, uz zagonetan osmijeh na sjednici je izjavio kako je Gruica uhićen…"zbog nečega".

Ministar nije znao, ili želio reći kako je uhićen zbog davanja 2 milijuna eura mita. Kao što nije, a trebao je znati, da pregovore mjesecima vodi s "mladom" kojoj prijeti - zatvor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

Povratak u budućnost: Što bi bilo kad bi Ćipe hvalio partizane a Velika Srbija slavila pobjede
KOLUMNA HRVOJA KLASIĆA

Povratak u budućnost: Što bi bilo kad bi Ćipe hvalio partizane a Velika Srbija slavila pobjede

Promatrajući kako se Hrvati i Srbi suočavaju s prošlošću, sadašnjošću i budućnošću ne preostaje ništa doli se složiti s onom Marxovom da se povijest ponavlja dvaput. Prvi put kao tragedija a drugi put kao farsa

Pa kako da djeca s kolodvora TikTok budu zrela za školu, kad bulje u mobitele, Netflix, HBO...
PIRKE O EKRANIZMU

Pa kako da djeca s kolodvora TikTok budu zrela za školu, kad bulje u mobitele, Netflix, HBO...

Plus+ NOVI EXPRESS To da je oko 4000 potencijalnih prvašića nezrelo da uče kako se piše veliko slovo “O” je, naravno, strašno. Spašavati ih tako što će ih se izolirati iz vremena u kojem žive je samo uzaludno
Simptomi srčanog udara za žene i muškarce - znakovi se mogu javiti čak i tjednima ranije
KAKO SI POMOĆI DO HITNE

Simptomi srčanog udara za žene i muškarce - znakovi se mogu javiti čak i tjednima ranije

Simptomi srčanog udara kod muškaraca su snažna bol u prsima, bol u lijevoj ruci ili čeljusti, te otežano disanje. I žene to mogu osjetiti, no bol kod njih može biti više difuzna, te se širiti na ramena, vrat, ruke...