Obavijesti

Kolumne

Komentari 111

Sanader na sudu, a njegovi manekeni preuzeli nogomet

Sanader na sudu, a njegovi manekeni preuzeli nogomet
1

Dok se Ivo Sanader koprcao pred sudom, njegovi izborni manekeni iz 2007. godine, Niko Kovač i Zdravko Mamić pokazali su da i dalje vladaju hrvatskim nogometom

VIDEO

Nije fraza, život nekad stvarno piše romane.

I jedan od njih ponovno je spojio Ivu Sanadera, Zdravka Mamića, Niku Kovača i njegova brata Roberta, također. Baš kao što je to bilo i 2007. godine.

Tada je Niko Kovač, zajedno sa svojim bratom Robertom, glumio HDZ-ova manekena za dijasporu, nastupajući u predizbornom spotu kao kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, koji je "rođen i živi u dijaspori". I glasa u prvoj izbornoj jedinici, u Zaprešiću. 

Ali to je prešutio. 

Baš zato, Ivo Sanader

Ono o čemu je tada govorio, bilo je protivljenje predizbornim najavama o tome da će se dijaspori (ali iz BiH) ukinuti pravo glasa. Niko Kovač prkosno je tada poručivao: "Baš zato, HDZ i dr. Ivo Sanader".

I baš u tjednu kad je taj i takav Ivo Sanader (bez dr.) pred sudom objašnjavao porijeklo svog bogatstva, odbijajući optužbe da je HDZ iz crnih stranačkih fondova plaćao pjevače da (ne) pjevaju na stranačkim skupovima te legendarne 2007. godine, Niko Kovač postao je izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije.

I osvanuo na naslovnici novina zagrljen sa svojim bratom Robertom (također), uz slogan: "Mi to možemo!". Nakon što nas braća odvedu u Brazil, kao Sanadera u drugi mandat, slogan će vjerojatno glasiti: "Ostvareno!".

A toga, opet, ne bi bilo bez blagoslova gospodara hrvatskog nogometa Zdravka Mamića. Koji je - opet te uklete 2007. - u ime NK Dinamo u hrvatskim novinama objavio veliki oglas "HDZ u srcu", a preko kojeg je klub zahvaljivao premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u na svemu što su učinili za hrvatski sport i NK Dinamo. Recimo, na oprostu višemilijunskog poreza.

A usput su pozivali ljubitelje sporta i svoje navijače da glasaju za HDZ.

Sanader je moj idol

"Dinamo je i politički jak. S navijačima smo najjači čimbenik i za zagrebačke i za državne izbore. Naravno, preferiramo HDZ", poručivao je tada Mamić, uz njemu svojstvenu grandioznost: "Ivo Sanader je moj idol".

Onda mu je sigurno puklo srce kad svog idola mora gledati na optuženičkoj klupi. 

Kao što sigurno ni narodu nije svejedno. On sada teška srca mora gledati kako nekadašnji Sanaderovi manekeni, oni koji su narod nagovarali da "baš zato" Sanadera održe na vlasti u drugom, ujedno i najgorem mandatu, još uvijek drmaju hrvatskim nogometom, dok on nesretnik glavinja po sudovima i skuplja vlagu u Remetincu.

Da vam krene suza na oko. Ili u ovom slučaju, kud' će suza, neg' na oko.

Ako život piše romane, onda nekad piše i tragedije. Također.

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Klauški o pregovorima s DP-om: Tko će izdržati još četiri godine? Najbolje da sudac odsvira kraj
NERVOZNI PLENKOVIĆ

Klauški o pregovorima s DP-om: Tko će izdržati još četiri godine? Najbolje da sudac odsvira kraj

Plus+ NOVI EXPRESS Glasači su, međutim, rekli svoje. Uvalili su ga u novi mandat za koji se on sad bori u pregovorima s Domovinskim pokretom

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin