Obavijesti

Kolumne

Komentari 42

Tko šljivi političare? Danas uživamo samo u nogometu!

Tko šljivi političare? Danas uživamo samo u nogometu!
1

S političarima ne idemo dalje. Oni će nas, bez obzira na ishod trenutačnih turbulencija, vratiti unatrag. Tko god na kraju pobijedio. I sigurno će nam račun njihova bančenja doći na naplatu

VIDEO

Znoji se Karamarko razmišljajući čeka li ga prijevremena politička mirovina.  Petrov, pak, ne zna hoće li ostati na državnim jaslama u Zagrebu ili će prvim autobusom natrag u Metković. I Orešković je, unatoč skromnom poznavanjem hrvatskog jezika, shvatio da se njegova politička avantura bliži kraju i da ga vjerojatno čeka izbor - leti li za Kanadu u ekonomskoj ili biznis klasi.

Nije svejedno ni Milanoviću jer bi, ni kriv ni dužan, ponovno mogao preuzeti vlast i morao barem nešto raditi. A baš je isplanirao kako će se na trenutačnom radnom mjestu u Saboru pojaviti tek uoči ljetne stanke. Ali 2017. godine. 

Uz našu političku 'elitu' trepere i njihovi vjerni uhljebi. Plavi uhljebi su u strahu jer bi, umjesto očekivanog četverogodišnjeg angažmana, med i mlijeko iz državne sise mogli presušiti već za koji mjesec. Među crvenim uhljebima počinje bitka za što bolje startne pozicije ako se njihovi ranije vrate na vlast. Uhljebi ostalih boja, pak, snivaju hoće li se i za njih isprazniti pokoja fotelja.
No, tko ih sve skupa šljivi. Neka se kupaju u vlastitom znoju. Neka strahuju od neizvjesne budućnosti. Neka skupljaju ruke potpore po Saboru, planiraju skore predizborne kampanje i žicaju novac za njih.

Mi, koji ne razbijamo glavu takvom 'veleumnom' kombinatorikom danas ćemo uživati u nogometu i iščekivati početak tekme sa Češkom. Slavit ćemo svaki dobar potez naših dečki, veseliti se ako pobijedimo. Ako i ne uspijemo, znamo da još imamo šanse. Ali, nema mjesta pesimizmu. Idemo dalje. Sigurno.

S političarima ne idemo dalje. Oni će nas, bez obzira na ishod trenutačnih turbulencija, vratiti unatrag. Tko god na kraju pobijedio. I sigurno će nam račun njihova bančenja doći na naplatu. To je neizbježno. Zato uživajmo danas u nogometu. I mukama političara ;)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu