Obavijesti

Kolumne

Uništavaju li društvene mreže fitness prostačkom golotinjom?

Uništavaju li društvene mreže fitness prostačkom golotinjom?
1

Ne, ja jednostavno ne mogu šutjeti. Golotinja, porno poze i vulgarnost nemaju apsolutno nikakve veze s fitnessom, no u zadnje vrijeme sve češće i češće bivaju povezane.

VIDEO

Kako je to dovraga moguće?! Ok, seks prodaje, to je zaista svima jasno - ali zapitajte se u kakvom to svijetu onda živimo kada i stvari koje su u svojoj biti namijenjene prilično plemenitim ciljevima (poput zdravlja, dobrobiti čovjeka i općenito fizičke sprema te prevencije bolesti modernog doba poput pretilosti ili dijabetesa) moraju biti promovirane ili reklamirane parom ogromnih sisa ženske koja naguženo kleči na bench klupici?! Dajte, molim vas!

Bench klupica služi potisku s prsa (vježbi) ali ne i pokazivanju golih ženskih atributa. Prostačke poze počele su se malo previše uzimati „pod normalno“. Ne želim nikoga uvrijediti, glumiti sveca ili nešto treće ali sve češće ono što počinje kao nedužni selfie u svlačionici završava pokušajem „koliko visoko mogu dignuti ogoljeno dupe u zrak?“ ili „Koliko golija (?) mogu biti prije no što mi prijave profil radi uvredljivog sadržaja?“

Svi smo mi na neki način ovisnici o pažnji – naravno da je tako, no ako nas svijet tjera na to da pažnju drugih kanaliziramo kroz vlastite pokušaje skidanja, trebali bi se svi kao društvo zapitati možemo li pristati na to? Možemo li pristati na činjenicu da nonšalantno odmahujemo rukicama na činjenicu da toliko mladih cura bulji u sise i bokove Kylie Jenner? Da, od stvarnosti je lako odmahnuti glavom sve dok se ne nađemo u situaciji da tješimo vlastitu kćer ili sestru. Ne pišem ovo bez veze. Pišem iz razloga jer me na to potakla fotografija firme (koju sam CIJENILA - tako je, prošlo vrijeme) i koja je očito pristala prodati proizvod čak ne ni dobrom pričom već dobrom guzicom, tj. naštimanom fotkom.

Prije nego što povjerujete lažnim obećanjima da ćete uz pomoć određenog proizvoda ili plana imati takvu i takvu guzicu zapamtite – fotkanje dobre slike ne zahtijeva legitimno promjenu figure. Sve što je potrebno je pravo osvjetljenje, prava odjeća, dobra foto manipulacija, kao i određeno vrijeme provedeno u potrazi za savršenom pozom. Bam! To kažem, to i mislim.

Ako su nam fotografije tijela postale važnije od našeg stvarnog tijela, prioriteti su nam poprilično pobrkani. Da, rezultati ( i bolji nego na dotičnoj slici) se mogu postići radom sa željezom (utezima), a ne radom u Photoshopu i s objektivom.

Isto to vrijedi i za muški rod...

Top bodybuilderi često nude programe i savjete za prehranu koja ide otprilike ovako "Evo kako sam se nabildao“, „Plan za velika prsa“ i tako dalje. To su obične vježbe koje se u principu (više ili manje) i izvode u teretanama. Mnogi rade striktno po planu i zaista se i drže prehrane do u tanane, kako bi se u narodu reklo. No rezultata – barem ne onakvih koji se garantiraju – nikako pa nikako nema. Jednostavno nema onoga što su očekivali. Rezultati su čak mizerni i neočekivano... Nevidljivi? Postavlja se pitanje – WTF?! Postoji jedna stvar koja je eto slučajno zaboravljena i izostavljena iz plana. To je koktel tjednih lijekova. Prije nego ih odlučite slijediti u zečju rupu, razmislite o postavljanju realnijih ciljeva bez predbacivanja samom sebi. Bam! I SAID THAT!

Dakle, PRIJE nego se uhvatimo maštajući o tome kako bi bilo idealno izgledati kao određena internet figura - razmislimo ponovo. Nije baš sve tako kako se čini. Koliko god to možda utopijski, glupo ili naivno nekome zvučalo – na koncu je zaista NAJVAŽNIJE biti ISKRENO zadovoljan samim sobom. Tko je zadovoljan sobom pronaći će put kojim će na zdrav i siguran način kročiti prema (još) boljoj verziji sebe!

O autoricama:


Mi smo Marija Ivić i Ana Tomac poznatije pod imenom Girly Fitness. Sestre smo i to blizanke, a osim krvne povezanosti veže nas i zajednička strast prema zdravom životu i promicanju svijesti o istome. Diplomirane smo trenerice, fitnessmotivatorice, blogerice i pobornice stava da je zdrav život i fitness dostupan baš svakome bez obzira na godine ili stil života. To je ujedno i glavni razlog zašto smo krenule sa fitnessom. Naša Girly Fitness zajednica broji veliki broj fanova kojima svakodnevno pružamo pregršt ideja i savjeta za zdrave recepte, obroke, treninge i pozitivan lifestyle!

Pratite nas na InstagramuFacebooku i na blogu

SNAPCHAT KOD MARIJA: marijagf

SNAPCHAT KOD ANA: amataic

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Evo koja vrsta psa je idealna za svaki horoskopski znak: Bokser je za Bika, labrador za Ovna...
LJUBIMAC BAŠ ZA VAS!

Evo koja vrsta psa je idealna za svaki horoskopski znak: Bokser je za Bika, labrador za Ovna...

Budući vlasnici pasa uzimaju u obzir mnoge čimbenike prije nego što se odluče za pasminu psa. Ako se ipak i nakon pomnog istraživanja ne možete odlučiti, možda vam astrologija može pomoći u odabiru
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana