Obavijesti

Kolumne

Unuka i njen dečko žele da ja odem u dom da bi dobili stan

Moj pokojni muž i ja odgojili smo i školovali našu unuku koja je s 18 godina otišla od mene s mladićem. Sada želi da odem u dom i ostavim joj stan. Što učiniti?

VIDEO

Želite li njegov savjet, u pismu pošaljite fotografiju, koja se neće objaviti, osim ako ne inzistirate na tome (nestali ljudi). Odgovore čitajte svake nedjelje u tiskanom izdanju, a pisma s fotografijom šaljite na adresu Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb, za Mevludina ili na lifestyle@24sata.hr

Dragi gospodine Mevludine,

javljam vam se u nadi da ćete mi pomoći riješiti problem. Imam 85 godina, a suprug mi je umro prije pet godina. Zajedno smo odgojili unuku, kojoj su sad 22 godine. Školovali smo je i, kad je napunila 18 godina, otišla je od mene s mladićem, s kojim je i sad. Prije nego što je otišla, s mladićem je tražila da prepišem stan na nju. Nisam mogla otići u starački dom jer s mirovinom ne mogu podmiriti troškove, a oni mi ne mogu plaćati razliku zbog neredovita posla i slabih primanja. Sad mi se javila nakon četiri godine i ponovno ona s mladićem traži da joj prepišem stan. Zanima me kako će se unuka i njezin mladić odnositi prema meni. Pozdravljam vas!

šifra: baka

Odgovor:

Gospođo, umorni ste od svega. Pozitivni ste, ali ste puno propatili. Unuka i mladić bi stan, ali ne i vas. Nažalost, samo vas zove da joj prepišete stan i hoće vas poslati u dom. To nije loše, ali neka oni doplaćuju ostatak na vašu mirovinu i neka se obvežu ovjerenim ugovorom. Ako ne, onda neka žive s vama i pomognu vam. Nažalost, neće pristati na to, a vi ne budite naivni i ne dajte ništa bez ugovora te ih obvežite na skrbništvo. Zar vam nije jasno? Toliko vas nije vidjela pa je samo nazvala, kao da joj niste ništa. Oni bi stan, ali bez obveza. No uskoro ćete dobiti volju, a unuka će vas posjetiti. Pokušajte razgovarati, ali kako sam vam rekao. Bit ćete zbrinuti do polovine iduće godine. Dobit ćete njegu, a unuka će povremeno biti blizu vas jer joj treba stan.

Nakon dvije i pol godine ostavio me voljeni muškarac, a želim se skrasiti 

Dragi Mevludine,

pišem ovo pismo iz očaja jer više ne znam kako bih se trebala postaviti. Bila sam u vezi dvije i pol godine s muškarcem starijim od mene deset godina. Jako sam ga voljela i planirali smo budućnost zajedno. Ja živim u Splitu, a on u Koprivnici, ali smo često bili zajedno. Ja bih putovala k njemu, on k meni i sve je bilo u redu. Živim s majkom i bratom, koji nije oženjen, a majka se rastala od mog oca prije deset godina. Jako smo povezani, ali ja jednostavno nemam sreće u vezama ni u ljubavi jer sam poštena i neiskvarena. Rođena sam 5. rujna 1974. godine. Ima mnogo iskustva u svemu i svačemu, puno sam se napatila i namučila te sam se svačega nagledala u životu. Prije nekog vremena dobila sam poruku da on i ja prekidamo vezu jer me ne voli dovoljno da bismo mogli dijeliti život. Jako sam nesretna i baš nemam sreće u ljubavi. Ne znam zašto, koji je razlog, što to ima u meni toliko odbojno. Očajna sam, ne znam što da radim. Htjela bih se skrasiti i nekomu plakati na ramenu, i smijati se od sreće. Molim vas, pomozite mi i recite što trebam učiniti. Iskren i srdačan pozdrav.

šifra: nesretna

Odgovor:

Vi ste duševno jako dobri, neiskvareni i osjećajni. Po prirodi ste maštovita sanjarka i uvijek nastupate iskreno, no nažalost uvjek nailazite na pogrešne ljude, neiskrene i avanturiste. Vidim da ste voljeli u zadnjoj vezi, ali niste i bili voljeni. On trenutačno ima drugu, ali neće proći s njom kao s vama. Zvat će vas da obnovite vezu, ali ne vidim vam nikakvu budućnost s njim. Mnogo ste propatili u životu, no u svibnju ove godine krenut će vam nabolje u svakom pogledu. Stoji vam stabilna veza sa stabilnom osobom koja neće biti iz vašega grada. Vidim da će to potrajati do iduće godine, kad ćete ući u brak. Bit ćete izuzetno zadovoljni u svakom pogledu. Kraj ove godine i iduća bit će potpuno na vašoj strani te će vam se ispuniti želje. Zdravlje vam je dobro, riječ je samo o prolaznoj napetosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana