Obavijesti

Kolumne

Komentari 89

Zašto prosvjeduje 0,1 posto, a ne baš svih 80.000 Zadrana?!

Zašto prosvjeduje 0,1 posto, a ne baš svih 80.000 Zadrana?!
3

Dok se na prosvjedu u centru grada ne pojavi svih 80.000 Zadrana i ne kaže "dosta!", ništa se neće promijeniti. Jer 80.000 prosvjednika je, ne zaboravite, i 80.000 potencijalnih glasača...

VIDEO

Ovo više nije normalno, čoviče božji! Dosta više, objašnjava gospodinu do sebe srednjovječna Zadranka u crvenom zimskom kaputu dok za ruku vodi svoju desetogodišnju kći Kalelargom.

Slučaj "Daruvarac" digao je Zadrane na noge. Napokon, rekao bi netko, jer desetljećima se u Zadru događaju čudne, "paranormalne"... Zbilja neobjašnjive stvari.

Dakle - subota je, 11 sati. Hladno je, ali vrijeme je sunčano, idealno za ispijanje "makijata" u centru grada. A zapravo, rijetki Zadrani to zasad shvaćaju, krajnje je vrijeme za prosvjed, makar tihi, i gospođa u crvenom kaputu zato je tu. Jer je i njoj postalo neizdrživo ono što se događa s "najpoželjnijom turističkom destinacijom u Europi", odnosno ono u što se Zadar pretvorio.

Ili točnije - u što su ga pretvorili.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

08:17

Tihi, mirni prosvjed na Poluotoku s bijelim "lancunom" na kojem piše "Pravda za nju". A "ona" je djevojka koju je brutalno pretukao... Ma izmasakrirao 30-godišnji Darko Kovačević, poznatiji kao Daruvarac. On je, kaže zadarska policija, 40-ak puta prijavljivan zbog (pazi sad ovo) - napada na policajca, tučnjave, nasilničkog ponašanja, prometnih prekršaja... Valjda je čovjek krivo parkirao odmah kod crkve Svete Stošije, tamo gdje se zna da "pauk" auta ne smije dirati. I dobro se zna čija su. Cijeli grad godinama zna, ali šuti.

Građani ogorčeni: Žrtve pate! Gotovinin odvjetnik: Sramotno
Građani ogorčeni: Žrtve pate! Gotovinin odvjetnik: Sramotno

E, pa možda je došlo vrijeme da Zadar kaže dosta. Da netko lupi šakom o stol i kaže - dobro ljudi, jeste li vi normalni? Pa ne može onaj tko tuče jedva punoljetno dijete, o čemu postoje i video-snimke kao dokazi, bezbrižno šetati gradom.

Kako može šest policajaca, što u uniformi što u civilu, ispraćati gospodina iz pritvora pa ga još odvesti kući službenim automobilom o našem trošku jer se "osjeća ugroženim zbog prijetnji zadarske navijačke skupine Tornado"?! Mo'š misliti...

Kako može nekažnjeno majka pretučene djevojke primati prijetnje mobitelom, najmanje 107 puta kako tvrdi?! Citiramo: "Pokopat ćeš kćer kao što si pokopala muža", rekla je da joj govore u slušalicu.

Kako može Daruvarac izaći na slobodu jer je istekao zakonski rok u kojem ga se može držati u pritvoru, a zakonski rok istekao je u petak jer se njegov odvjetnik nije pojavio na sudu?! 

Djevojka preživjela batine, no hoće li preživjeti zadarski sud?
Djevojka preživjela batine, no  hoće li preživjeti  zadarski sud?

Ne može sve to proći tek tako. Osim u Hrvatskoj.

A u Zadru se svega 80 ili 800 ljudi, nebitno, skupi na prosvjedu zbog puštanja Daruvarca da se brani sa slobode. Dakle, jedan ili 0,1 posto građana.

I upravo u tome je problem.

Zadar: Prosvjed protiv puštanja na slobodu Darka Kovačevića Daruvarca

Dok se na prosvjedu u centru grada ne pojavi svih 80.000 Zadrana i ne kaže "dosta!", ništa se neće promijeniti. Možete mahati "bilim lancunom" koliko god hoćete, gospođo draga u crvenom kaputu. Možete ze zgražati, mirno prosvjedovati, doći pred zgradu suda i tamo stajati. Možete i zapaliti baklju. Negodovati koliko god hoćete...

Sve dok vas ne bude 80.000, sve dok vas ne bude toliko da natjerate odgovorne da se suoče s posljedicama svojih odluka, jer 80.000 prosvjednika je - ne zaboravite - i 80.000 potencijalnih glasača, ništa se neće promijeniti.

Pored vas na Kalelargi, u to možete biti sigurni, subotnju kavicu više neće ispijati pretučena djevojka jer njezina majka nije bez razloga jučer u sudnici rekla: "Ma zbog koga ja i moje dite moramo bižati iz Zadra?!"

Ali bi kavicu mogao bezbrižno ispijati gospodin s izbrijanom glavom u skupoj, kožnoj jakni.

Zove se Daruvarac. 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode