Obavijesti

Kolumne

Komentari 144

Djevojka preživjela batine, no hoće li preživjeti zadarski sud?

Djevojka preživjela batine, no  hoće li preživjeti  zadarski sud?
1

Nisam vidio, ne sjećam se, ne mogu doći na sud... bile su jedine riječi koje su ti “heroji” uspjeli izgovoriti. Jučer je taj nečovjek pušten na slobodu. Kažu da ne postoji osnove za njegovo držanje u pritvoru

VIDEO

Darko Kovačević, ili za prijatelje Daruvarac, prije šest mjeseci brutalno je pretukao svoju djevojku. Sigurno se sjećate slika koje su obišle Hrvatsku. Krhka djevojka sva u krvi, krvlju prekrivenih nogu, unakažena lica, koja i danas redovito pohodi maksilofacijalne kirurge. Pohodi i psihijatre jer joj ovaj nečovjek nije samo polomio kosti nego i dušu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:35

Njen obraz nitko nije branio niti taj dan niti sve ove dane kasnije. U punom kafiću nitko tu budalu nije uhvatio za šake i pokušao spasiti djevojku, nitko tom kretenu nije zaustavio ruke kad je njenom glavom razbio umivaonik, potom su svi naglo zaboravili što se dogodilo, pa čak je niti na sudu riječima nisu željeli obraniti.

Daruvarcu rekao: 'Ubit ćeš je!' A on je odgovorio: 'To i želim'
Daruvarcu rekao: 'Ubit ćeš je!' A on je odgovorio: 'To i želim'

Nisam vidio, ne sjećam se, ne mogu doći na sud... bile su jedine riječi koje su ti “heroji” uspjeli izgovoriti. Jučer je taj nečovjek pušten na slobodu. Kažu da ne postoji osnove za njegovo držanje u pritvoru.

Nisam pravnica, ne znam kako to ide, ali onako ljudski - ovako pravda ne bi smjela izgledati. Polomiš djetetu, jer ta djevojka je zapravo dijete, sve kosti i ideš na slobodu. Nije li to ruganje? Nije li to legalno zastrašivanje ne samo te nesretne djevojke nego i svake žene koja se drznula ili bi se mogla drznuti prijaviti svog monstruma? Koja se poruka šalje nekoj nesretnici koja upravo sad smišlja kako prijaviti iskompleksiranog jadnika koji je godinama tuče?

Ne smije kontaktirati žrtvu: Daruvarca su pustili na slobodu
Ne smije kontaktirati žrtvu: Daruvarca su pustili na slobodu

Koja se tu poruka poslala osim: “Šuti i ne diži idiotima tlak jer, što god ti napravila, ne vrijediš - ništa. Tvoj život, tvoje kosti, tvoja duša ne vrijede niti njegovih zatvorskih obroka. Ti, draga hrvatska ženo, jer da, ovo je problem ove licemjerne demokratske države u kojoj jedan život ne vrijedi ništa a drugi vrijedi sve, ne vrijediš - ništa”.

Gotovo mi je nevjerojatno da suci koji uspiju naći rupu u sinkopi, koji na godinu dana osude čovjeka zbog posjedovanja marihuane nisu uspjeli taj zakon preokrenuti u bilo što smisleno. U bilo što što ne izgleda kao da je djevojku nakon Daruvarca prebila i pljunula cijela država.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode